Rien Nijsse en zijn 7-jarige kleinzoon Rens tijdens de sponsorloop.
Rien Nijsse en zijn 7-jarige kleinzoon Rens tijdens de sponsorloop. Foto: Archief Rien Nijsse

Rien uit Nieuwegein haalt met 21-daagse wandeltocht ruim 5.500 euro op voor goed doel

Algemeen

NIEUWEGEIN • Rien Nijsse heeft in 21 dagen het zogenaamde ‘Zuiderzeepad’ van 492 kilometer gelopen. Dat deed hij voor Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM), waar hij voorzitter van is. Rien haalde met zijn wandeltocht ruim 5.500 euro op. 

SGM zet zich onder meer in voor 75-plussers in Nieuwegein. Voor deze groep organiseert de stichting iedere dinsdagochtend een bijeenkomst in de sportkantine van SV Geinoord. Zij kunnen dan spellen spelen en samenzijn. 

Subsidie
De stichting is onlangs opgericht en krijgt nu nog een subsidie, maar deze stopt na twee jaar. Dan moet SGM zelf op zoek gaan naar geldbronnen.

“Om de activiteit voor de 75-plussers door te laten gaan, moesten we iets verzinnen”, aldus Rien. “Natuurlijk gaan we ook kijken welke fondsen we kunnen aanschrijven, maar daarnaast verzon ik de sponsorloop.”  

Kleinzoon
Rien is een fervent wandelaar. Eerder liep hij onder meer het Pieterpad van 499 kilometer en het Trekvogelpad van 414 kilometer. Daarnaast loopt hij graag naar zijn zoon, die in Odijk woont. “Dat was een goede voorbereiding op deze tocht”, zegt Rien.

Het Zuiderzeepad, dat hij liep voor SGM, liep hij niet alleen. Elke dag liep er iemand anders met hem mee, zo’n 20 tot 25 kilometer. Ook zijn 7-jarige kleinzoon Rens heeft hem vergezeld, weliswaar voor ongeveer 12 kilometer. 

“Ik heb genoten van onze gesprekken”, vertelt Rien. “We hebben het gehad over sport, school en de dieren langs de weg.”

Wachtlijst
Volgens Rien is het belangrijk dat de activiteit van SGM voor 75-plussers door blijft gaan. “De mensen kijken er zo naar uit”, zegt hij. “Momenteel staat er zelfs mensen op de wachtlijst.”

Rien is inmiddels terug van zijn wandeltocht, maar de donaties komen nog steeds binnen. “Ik ben iedereen enorm dankbaar”, zegt hij. Het geld dat is opgehaald, wordt gebruikt voor de huur van de kantine, de boodschappen en de spellen.

Ook een donatie doen? Op deze website is daar meer informatie over te vinden.