Commissaris van de Koning brengt bezoek aan Muntenbuurt en Nijpelsplantsoen.
Commissaris van de Koning brengt bezoek aan Muntenbuurt en Nijpelsplantsoen. Foto: Gemeente Nieuwegein

Commissaris van de Koning brengt bezoek aan Nieuwegeinse Muntenbuurt en Nijpelsplantsoen

Algemeen

NIEUWEGEIN • Commissaris van de Koning Hans Oosters is vrijdag op bezoek geweest in Nieuwegein. De gemeente wilde hem laten zien hoe ze de veiligheid probeert te verbeteren in de Muntenbuurt en op het Nijpelsplantsoen. 

Er wordt daar al een aantal jaar gewerkt om jongeren uit de criminaliteit te houden en ervoor te zorgen dat criminelen ‘mensen met eerlijke bedrijven of banen’ niet betrekken bij hun zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan witwassen, afpersen en chantage.

“Hier zijn we nog lang niet klaar mee, maar we kunnen de commissaris van de Koning gelukkig wel successen laten zien”, meldt de gemeente Nieuwegein. “We willen hem daarnaast graag meegeven dat je om dit echt te verbeteren veel tijd en aandacht nodig hebt.”

Lees ook: “Nieuwegein wil op Nijpelsplantsoen 1 flat slopen, 200 woningen bouwen en 3 flats renoveren”

Regiodeal
De Muntenbuurt is onderdeel van de zogenaamde ‘Regiodeal’. Dit betekent dat de buurt extra geld en ondersteuning krijgt om niet alleen de openbare ruimte op te knappen, maar tegelijkertijd te werken aan de veiligheid, gezondheid en betrokkenheid van inwoners in de buurt.

Denk bijvoorbeeld aan stoppen met roken, elkaar ontmoeten, mensen helpen aan (vrijwilligers)werk, zorgen dat jongeren hun school afmaken, mensen veilig hun fiets kunnen stallen en meer. Drie andere buurten en de provincie Utrecht doen ook mee.