Winnaars van de jongerenlintjes 2021.
Winnaars van de jongerenlintjes 2021. Foto: Jan Buteijn

Nieuwegein is op zoek naar jongeren die een lintje verdienen

Algemeen

NIEUWEGEIN • Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Ook dit jaar is de gemeente weer op zoek naar jongeren die een lintje hebben verdiend.

Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd meehelpt bij het verzorgen van dieren op de kinderboerderij, of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen.

Het jongerenlintje heeft overigens de naam ‘De Doorslag’. Voor deze naam is gekozen, omdat jongeren die het lintje krijgen volgens de gemeente van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap.

Aanmelden
Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Ken jij een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Dan kun je diegene aanmelden.

Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar met Nieuwegein te maken heeft.

Uitreiking
De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. De jongerenlintjes worden uitgereikt in januari, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein.

Inzenden kant tot 1 december 2022 bij Elsje van Leurs van de gemeente Nieuwegein via e.leurs@nieuwegein.nl.

Lees ook: “Nieuwegeinse jongeren krijgen lintjes voor bijzondere verdiensten aan de stad”