<p>V.l.n.r. Ikram Belgadi, Noortje Langenhorst, burgemeester Frans Backhuijs, Moussa Andich, Justin Bosch, Senna Kruf en Yasmina Kruf.</p>

V.l.n.r. Ikram Belgadi, Noortje Langenhorst, burgemeester Frans Backhuijs, Moussa Andich, Justin Bosch, Senna Kruf en Yasmina Kruf.

(Foto: Jan Buteijn)
met video

Nieuwegeinse jongeren krijgen lintjes voor bijzondere verdiensten aan de stad

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Burgemeester Frans Backhuijs heeft maandag, tijdens de online nieuwjaarsreceptie in theater DE KOM, traditiegetrouw de jongerenlintjes uitgereikt. De gemeente geeft jaarlijks deze onderscheiding aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de stad. 


De jongeren die een lintje in ontvangst mochten nemen waren dit keer Aida Maas, Ikram Belqadi, Moussa Andich, Noortje Langenhorst, Senna en Yasmina Kruf en Justin Bosch. In de video hieronder is de uitreiking terug te zien.


Taalmaatje
Aida Maas (18) kreeg het lintje voor haar inzet in de buurt en voor haar vrijwilligerswerk bij stichting Balans. Ikram Belgadi (17), vervolgens, zet zich in bij stichting Nour waar ze andere kinderen ondersteunt bij hun schoolwerk. Daarnaast is ze taalmaatje. Verder helpt Ikram bij activiteiten in het revalidatiecentrum.

Moussa Andich (14) kreeg een lintje voor zijn inzet om de wijk netjes te houden. Bovendien helpt hij mensen in de wijk bij dingen die ze niet meer zelf kunnen.

Eenzame ouderen
Senna (10) en Yasmina (7) Kruf betekenen volgens de gemeente, ondanks hun jonge leeftijd, veel voor mensen in de buurt. Ze gaan regelmatig bij eenzame ouderen langs en sturen hen kaartjes en tekeningen. Daarnaast helpen ze de buurt netjes te houden door afval op te ruimen.

Noortje Langenhorst (21) zette zich in bij de actie Goedebuur waar zij niet alleen maaltijden bezorgde bij buurtbewoners, maar deze ook bereidde. Justin Bosch (18) zet zich in bij de scoutingvereniging waar hij bestuurlijke verantwoording neemt. Daarnaast is hij actief geweest voor NLdoet.

‘De Doorslag’
Het jongerenlintje heet ‘De Doorslag’. Voor deze naam is gekozen volgens de gemeente gekozen, omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de ‘Walk of Fame’ ontstaat: stenen met daarop de namen van de winnaars van de jongerenlintjes.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier