• Robin Jansen scoort de 1-0 vanuit de rebound tegen Roda Boys.
• Robin Jansen scoort de 1-0 vanuit de rebound tegen Roda Boys. Foto: SV Parkhout

Domper voor SV Parkhout: 1-2 verlies tegen Roda Boys

Sport 386 keer gelezen

NIEUWEGEIN • SV Parkhout heeft zaterdag op hun thuisbasis verloren van de nummer 1 in Zuid 2G: Roda Boys. De ploeg vergat in de tweede helft te scoren, waardoor de spelers uit de Bommelerwaard er met de winst vandoor gingen: 1-2.

Aan de bal was Roda Boys wat beter, maar SV Parkhout beschikt over een aalvlugge aanvallende verdediger: Jardell Adamson. Hij stond vlak voor rust indirect aan de openingstreffer van Robin Jansen. Jardell dwong op de achterlijn een corner af die werd genomen door Jay Daalhuisen.

Verdedigend zag het bij de gasten het niet al te best uit en daar maakte Robin dankbaar gebruik van en zette de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Volledig onnodig verloor de thuisploeg in het restant van de eerste helft de controle over de wedstrijd en had Roda Boys vanuit een tweetal onoverzichtelijke situaties zomaar de gelijkmaker op het prachtige elektronische scorebord kunnen zetten. Ruststand: 1-0.

De tweede helft startte met een handvol kansen voor SV Parkhout, echter niemand van de thuisploeg kon de trekker overhalen om de marge op twee doelpunten te zetten. Roda Boys wist zich te herstellen en scoorde een kleine 10 minuten na rust de gelijkmaker.

De thuisploeg kreeg nog wel enkele kansen, maar kon deze niet verzilveren. In de slotfase kreeg Roda Boys een corner toegewezen. Bij de tweede paal werd de bal terug gekopt en vervolgens in het dak van het doel geschoten: 1-2. Met extra aanvallers Sem van Zwieten en Nordin Chentouf kwam er nog wel een enkele kan, maar keeper Rob de Groot van Roda Boys gaf niets meer weg.

Het blijft spannend in 2G, zowel om het kampioenschap als om de plaatsen van de degradatie/ nacompetitie. Volgende week een nieuwe uitdaging als SV Parkhout op bezoek gaat bij Nivo Sparta in Zaltbommel, de huidige nummer 1 in de derde periode.