• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: 123RF.com

SV Parkhout lijdt nederlaag tegen Nivo Sparta

Sport 320 keer gelezen

ZALTBOMMEL • SV Parkhout heeft zaterdag in Zaltbommel 0-1 verlies geleden tegen Nivo Sparta.

Direct vanaf de aftrap zette de thuisploeg de verdediging van SV Parkhout zwaar onder druk met vlot lopende aanvallen. Het resulteerde in de 2e minuut al in een doelpunt die echter door scheidrechter Silco Saaman uit Vlissingen werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Combinatiespel

Nivo Sparta voerde de druk nog een flink op maar door de wind welke tijdens felle buien dwars over het veld waaide, kwamen voorzetten niet aan. Het combinatiespel strandde bij het zestienmetergebied van de bezoekers uit Nieuwegein.

Scrimmage

Na 20 minuten slaagde SV Parkhout erin de bakens enigszins te verzetten en was het Casper van Baggen welke op links werd vrijgespeeld. Zijn voorzet was net te strak voor Timo Meerding en in de daarop volgende scrimmage smoorde de bal in het strafschopgebied.

Afgekeurd doelpunt

Op het halve uur kreeg Jay Daalhuisen een vrije trap te nemen op 20 meter schuin links voor het doel van Nivo Sparta. Dit resulteert uiteindelijk in een doelpunt dat wordt afgekeurd. Gerard van Vliet van SV Parkhout meent echter dat dit “volledig onterecht is en te wijten aan het foutief opstellen bij de vrije trap van de scheidsrechter”.

Tot aan de rust was de wedstrijd qua spelverhouding in evenwicht en zodoende brak de ruststand aan met 0-0.

Cornerbal: 1-0

Bij aanvang van de tweede helft was het SV Parkhout welke verrassend uit de startblokken kwam. De verdediging van Nivo Sparta moest nu alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Ook nu waren er reële scoringskansen voor onder andere Timo Meerding.

Uit een goede voorzet van Niels van Oort taste de keeper mis, maar gescoord werd er niet. Het leek er even op dat Niels zich blesseerde aan de schouder maar gelukkig kon hij de wedstrijd uitspelen. En dan in de 86e min. gebeurt datgeen wat al zovele male deze competitie SV Parkhout is overkomen: uit een cornerbal van de thuisploeg wordt er gescoord.

Nacompetitiestreep

Opnieuw een zware doper voor de ploeg van Kevin Reinhard. Want in het restant van de wedstrijd werd nog alles op alles gezet om het tij alsnog te keren, maar er wordt niet gescoord. De wedstrijd eindigt 1-0 winst voor Nivo Sparta. Door dit resultaat en de andere uitslagen komt de nacompetitiestreep weer angstig dichtbij.

Thuis tegen GRC’14

Volgende week, op Koningsdag, is er geen competitieprogramma. Op 4 mei komt GRC’14 op bezoek. Deze ploeg staat nu gelijk met SV Parkhout. Er is alleen een verschil in doelsaldo.