• Actiemoment in de wedstrijd MHCN tegen IJsseloever.
• Actiemoment in de wedstrijd MHCN tegen IJsseloever. Foto: Tony Buijse

Nieuwegeinse hockeydames spelen gelijk tegen IJsselstein: 2-2

Sport 424 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De Nieuwegeinse hockeydames van MHCN hebben zondag gelijk gespeeld tegen IJsseloever. De ploeg uit IJsselstein kwam tot een 0-2 voorsprong, maar Nieuwegein kwam langszij door het benutten van strafcorners. Het werd 2-2.

IJsseloever is samen met Etten-Leur en Berkel-Rodenrijs één van de degradatiekandidaten. De nummers 11 en 12 degraderen naar de tweede klasse. Nummer 10 in de poule blijft in de eerste klasse. IJsseloever staat elfde en heeft wedstrijdpunten nodig voor een plekje hoger in de poule.

Nieuwegein staat negende in de poule, en tot de nummer 10 is er een groot gat in wedstrijdpunten. Handhaving in de eerste klasse lijkt het damesteam dan ook niet meer te kunnen ontlopen. Het staartje van de competitie zo goed mogelijk uitspelen is wat het team nog rest.

IJsseloever zet druk

Het eerste kwart speelt zich bijna geheel af op de helft van Nieuwegein. IJsseloever zet flink druk en voert aanval na aanval uit. De verdediging van Nieuwegein moet alles op alles zetten om tegendoelpunten te voorkomen. Een strafcorner voor IJsseloever wordt door de Nieuwegeinse keeper gestopt.

In het tweede kwart gaat IJsseloever op dezelfde speelwijze verder. Met snel hockey en met veel druk op Nieuwegein, creëert het team aanvallen en kansen. Het resulteert dan in strafcorners en lange corners.

0-2 voor IJsseloever

Nieuwegein ziet kans om enkele keren uit te breken en een tegenaanval op te zetten. De bal wordt opgevangen door de verdediging en de keeper of eindigt naast het doel. Tegen het einde van het tweede kwart werpt het hockeyspel van IJsseloever zijn vruchten af. Een aanval is dan wel succesvol en er wordt 0-1 gescoord.

In het derde kwart krijgt Nieuwegein langzaamaan wat meer grip op de wedstrijd. IJsseloever blijft nog steeds sterk spelen en creëert veel kansen. Zeven minuten verder in de wedstrijd lukt het IJsseloever om de score verder uit te breiden. Na een fraaie actie scoort het team 0-2.

Strafcorners voor Nieuwegein

Als de druk dan iets minder wordt, heeft Nieuwegein meer mogelijkheden. In de laatste minuut krijgt het een strafcorner, waaruit 1-2 wordt gescoord.

In het vierde kwart is het een gelijkwaardige wedstrijd geworden. Beide teams creëren kansen en mogelijkheden. In de eerste minuut is het Nieuwegein die voor het doel van IJsseloever komt. De keeper voorkomt de gelijkmaker. Dan zijn er weer enkele kansen voor IJsseloever voor het doel van Nieuwegein. Als Nieuwegein daarna weer aan de bal is, raakt het de IJsseloever doelpaal.

Bij de daaropvolgende aanval komt de doelvrouw van IJsseloever in actie en werkt met een fraaie redding de bal weg. Drie minuten later is het de Nieuwegeinse keepster die haar doel redt na een aanval van IJsseloever.

Nieuwegein blijft zoeken naar kansen en mogelijkheden om gelijk te maken. In de slotfase krijgt het die kans. Na een aanval krijgt het een strafcorner. De slag op het doel wordt gestopt door de keeper van IJsseloever. Er volgt dan nog een strafcorner, waarbij IJsseloever stand houdt, maar toch een overtreding begaat. De daaropvolgende strafcorner wordt door Nieuwegein benut en staat het 2-2.

In de laatste minuten van de wedstrijd stijgt de spanning nog, maar verdere scores blijven uit.

Nieuwegein behoud negende plek

Nieuwegein behoudt de negende plek in de poule en heeft nu 22 punten. IJsseloever blijft op de elfde plek staan, maar komt met het zwaar bevochten wedstrijdpunt wel gelijk met Etten-Leur op 13 punten.

Volgende week zondag, 28 april, lijkt een spannende wedstrijdronde te worden voor de onderste vier teams in de poule. IJsseloeve speelt dan thuis tegen Berkel-Rodenrijs. Etten-Leur speelt thuis tegen Nieuwegein.

Etten-Leur, IJsseloever en Berkel-Rodenrijs hebben alle drie de wedstrijdpunten hard nodig voor handhaving in de eerste klasse.