Het hoogste punt van de bouw van 40 sociale huurappartementen op het JUKO-terrein is bereikt.
Het hoogste punt van de bouw van 40 sociale huurappartementen op het JUKO-terrein is bereikt. Foto: Aangeleverd

Hoogste punt van bouw 40 sociale huurappartementen in Nieuwegein bereikt

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het hoogste punt van de bouw van 40 sociale huurappartementen op het voormalige JUKO-terrein is bereikt. Dat is relatief snel, want pas in juni van dit jaar werd gestart met de bouw. De woningen zijn speciaal bedoeld voor senioren. 

De huurappartementen worden gebouwd in opdracht van Mitros. “Dankzij een slimme bouwtechniek is het mogelijk om in minder dan negen maanden tijd deze 40 duurzame en levensloopbestendige appartementen op te leveren”, aldus de woningcorporatie.

Lees ook: “Start bouw 40 sociale huurappartementen voor senioren in Nieuwegein”

Voorrang voor 65-plussers
De 40 appartementen zijn verdeeld over twee complexen: ‘De Kunstenaar’  (aan de Hildo Kropstraat) en ‘De Professor’ (aan de Prof. Dr. Hesselaan). De woningen liggen in een parkachtige omgeving en grenzen aan het Hessepark. Alle appartementen zijn bereikbaar met de lift, hebben ruimte voor een scootmobiel en zijn voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en mechanische ventilatie.

De appartementen worden met voorrang toegewezen aan 65-plussers uit de wijk Jutphaas-Wijkersloot. Daarna krijgen andere 65-plussers uit Nieuwegein voorrang op deze woningen. Naar verwachting worden de woningen begin december via WoningNet aangeboden.  

Oplevering
“Met deze snelle manier van bouwen, leveren we een belangrijke maatschappelijke bijdrage in het aanvullen van de woningvoorraad in Nieuwegein”, aldus Mitros. De aannemer bereidt een groot gedeelte van de woningen voor in hun ‘Slimme Huizenfabriek’ in Almelo. Wanden, vloeren, funderingen en zelfs complete badkamers en toiletten worden in deze fabriek gemaakt.

Op de bouwlocatie – in dit geval dus het voormalig JUKO-terrein – worden de elementen in elkaar gezet en afgemonteerd. De oplevering van de woningen staat gepland voor februari 2023. Dan kunnen de eerste bewoners verhuizen naar hun nieuwe appartement.