De Batauweg in Nieuwegein.
De Batauweg in Nieuwegein. Foto: Google Street View

CDA Nieuwegein: ‘Aanpassing bushaltes maakt knip in Batauweg overbodig’

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het CDA heeft het college vragen gesteld over de toekomstige ‘knip’ in de Batauweg. De partij meent dat deze maatregel overbodig wordt door de aanpassing van de bushaltes De Baten.

De gemeente Nieuwegein wil een verzinkbare paal plaatsen op de Batauweg om het autoverkeer daar te verminderen. Voor deze ‘knip’ heeft ze drie mogelijke locaties in gedachten: ter hoogte van het Muntplein, de Nedereindseweg of de Walnootgaarde. 

Het CDA is echter van mening dat deze maatregel niet meer nodig is. De aanpassing van de bushaltes De Baten zou volgens de partij al een ‘verkeersvertragend effect’ hebben op de Batauweg. De haltehavens worden namelijk opgeheven en de bus gaat op de rijbaan stoppen. 

Volgens het CDA zal hiermee de verkeerssituatie aanzienlijk wijzigen. “Dit lijkt ons niet te zijn meegenomen in de verkeerskundige analyses voor de knip, terwijl de beoogde locaties Winkelcentrum Muntplein en Nedereindseweg direct grenzen aan de bushaltes De Baten.”

De partij wil onder meer weten of het college de zienswijze van het CDA deelt. De fractie hoopt op een spoedige beantwoording van de vragen, gezien de termijn waarop beide verkeerskundige ingrepen op de Batauweg gaan spelen.