De Batauweg in Nieuwegein.
De Batauweg in Nieuwegein. Foto: Google Street View

Batauweg in Nieuwegein afgesloten vanwege aanpassing bushaltes

Algemeen 3.036 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Als het weer het toelaat, wordt op 9 januari gestart met het aanpassen van de bushaltes ‘de Baten’. Dat meldt de gemeente Nieuwegein. De haltehavens worden opgeheven en de bus gaat vanaf dan halteren op de rijbaan. 

Hiervoor worden de haltes verplaatst en gaat het fietspad achter de bushalte langs. Ook wordt de voetgangersoversteekplaats aangepast.

Fietsers
In 2017 is het ‘Mobiliteitsprogramma Nieuwegein 2021–2030’ vastgesteld. Eén van de maatregelen die hierin opgenomen zijn, is het halteren van de bus op de rijbaan. “Hierdoor wordt het veiliger voor de fietsers, men hoeft de bus niet meer te passeren en op de bus te wachten. Verder bespaart het tijd voor de bussen”, aldus de gemeente.

Batauweg afgesloten
De werkzaamheden starten dus op 9 januari en zullen vier weken duren. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 3 februari afgerond.

Gedurende de werkzaamheden wordt de Batauweg tussen de Heemraadsweide en de Nedereindseweg afgesloten voor al het verkeer. “Hierdoor kunnen de werkzaamheden op een veilige manier voor zowel weggebruikers als werknemers in kortere tijd worden uitgevoerd”, meldt de gemeente. Het verkeer zal worden omgeleid.

Tijdelijke bushaltes
Vanwege de gehele afsluiting worden de bussen ook omgeleid via Heemraadsweide – Batauweg – Batenburg – AC Verhoefweg – Barnsteendrift – Batauweg en wordt er gebruik gemaakt van tijdelijke bushaltes.

Bushalte de Baten wordt gedurende de werkzaamheden voor buslijn 77 Nieuwegein – Bilthoven verplaatst naar de oversteek Muntplein – Vossenweide. De halte zal met een tijdelijk haltebord aangegeven worden.

Voor buslijn 48 Maarssen – Nieuwegein – Houten, wordt een tijdelijke bushalte gemaakt langs de Batauweg ten noorden van de Batenburg.

De bushalte ter plaatse van de Jumbo, wordt voor buslijn 77 Nieuwegein – Bilthoven tijdelijk verplaatst naar de Barnsteendrift bij de oversteek Burchtdrift – Smaragddrift.

Overlast
De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. “We zijn ons ervan bewust dat deze werkzaamheden overlast met zich meebrengen. Vooral de afsluiting en de daarmee gepaard gaande omleiding zullen voor overlast zorgen”, aldus de gemeente Nieuwegein.

“Door de Batauweg af te sluiten kunnen wij de werkzaamheden in kortere tijd uitvoeren, wat uiteindelijk de overlast zal bekorten.” Bovendien zou deze manier van uitvoeren veiliger zijn voor zowel de weggebruikers als voor de werknemers. “Wij vragen uw begrip voor de werkzaamheden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 30 apr, 17:26
• Vrouwenkoor Cantare.
Meezingen met vrouwenkoor Cantare tijdens 'Sing-Along' concert Nieuws 30 apr, 12:05
• Foto ter illustratie.
Lezing KunstGein: 'Gelukzoekers in Parijs' Nieuws 30 apr, 11:49
• Wethouders Ellie Eggengoor (links) en Marieke Schouten onthullen het nieuwe logo van de Zeepfabriek.
Officiële opening verhuurlocatie Zeepfabriek: 'Stimuleren plannen voor start-ups' MET VIDEO 30 apr, 10:03
• Foto ter illustratie.
Spelen, dansen en bewegen voor kinderen met een beperking Nieuws 30 apr, 09:39
• Alleen de ruïnes van de banen herinneren nog aan het bestaan van Tennisvereniging Nieuwegein.
Uitgelicht: de 'tennisruïnes' van de Heidehal UITGELICHT 29 apr, 13:40
• De eindexamenleerlingen waren in het oranje gehuld.
Laatste schooldag op Oosterlicht College Nieuwegein in teken van Koningsdag Nieuws 29 apr, 13:22
• Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
St. Antonius gaat spoedzorg voor kinderen verplaatsen van Nieuwegein naar Utrecht Nieuws 29 apr, 11:08