D66-raadslid Hanny Plomp-van Rhenen op werkbezoek bij 'Geinoord Met En Voor Elkaar'.
D66-raadslid Hanny Plomp-van Rhenen op werkbezoek bij 'Geinoord Met En Voor Elkaar'. Foto: Aangeleverd

Raadslid op werkbezoek bij activiteit voor (eenzame) ouderen in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Gemeenteraadslid Hanny Plomp-van Rheenen (D66) is dinsdag op werkbezoek geweest bij Stichting Geinoord Maatschappelijk tijdens ‘Met En Voor Elkaar’: een terugkerende activiteit voor ouderen ter bestrijding en preventie van eenzaamheid.

“Na een warm welkom werd ik al snel opgenomen in de vreugde die daar heerste” vertelt Plomp. “Er werden spellen gespeeld: klaverjassen, rummikub, sjoelen, biljard en er werden veel gesprekken gevoerd. De mensen vinden de aandacht en omzien naar elkaar belangrijk.”

Lees ook: “Gezellig samenzijn tijdens ‘Geinoord Met En Voor Elkaar’”

Vrijwilligers verzorgden de koffie en de lunch. Cliënten van de zorginstelling Reinaerde waren druk als gastvrouw of -heer, vanuit dagbesteding. Na de lunch werd Plomp nog even meegenomen naar de bouwplaats van de nieuwe voetbalaccommodatie van de fusieclub SV Parkhout.

Tekst gaat verder onder de foto


Sjoelen tijdens ‘Geinoord Met En Voor Elkaar’. - Foto: Aangeleverd

‘Het allerbeste voor onze stad’
“Het was mooi om te horen dat er velen wisten waarom de gemeenteraad er is”, vertelt Plomp. “Toch waren er vragen waardoor er mooie gesprekken ontstonden. Een opvallende vraag was of alle partijen ruzie met elkaar hebben. Nee zeker niet, we hebben allen hetzelfde doel: het allerbeste voor onze stad.”

Het D66-raadslid sprak haar complimenten uit naar de organisatoren en een ieder die dit project mogelijk maakt.