• Opening van de Zomeracademie in 2022 door burgemeester Frans Backhuijs.
• Opening van de Zomeracademie in 2022 door burgemeester Frans Backhuijs. Foto: Jan Buteijn

Nieuwegein organiseert ‘Zomeracademie’ voor kinderen met een taalachterstand

Algemeen

NIEUWEGEIN • Ook dit jaar organiseert de gemeente Nieuwegein weer een ‘Zomeracademie’. Gedurende anderhalve week krijgen kinderen met een (dreigende) taalachterstand extra onderwijstijd in de zomervakantie. De kinderen krijgen educatieve en recreatieve activiteiten aangeboden in een schoolse setting. 

Het belangrijkste doel van de Zomeracademie is extra onderwijsondersteuning op het gebied van taal. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan rekenvaardigheid. 

Taalniveau op peil houden in vakantie
“De Zomeracademie is een middel om het taalniveau op peil te houden tijdens de vakantie”, aldus de organisatie. “Bewegend leren staat voorop, zodat de leerlingen op een actieve wijze bezig zijn met de lesstof. Voor de groepen 7 en 8  hebben we een programma waarbij wij ons richten op het Leren Leren en de executieve functies.”

De Zomeracademie is er voor kinderen van 2,5 tot 13 jaar, die in Nieuwegein op school zitten of wonen, met een (dreigende) taalachterstand. “Voor hen is de Zomeracademie een mooie aanvulling, waarbij de schoolstructuur nog even vastgehouden wordt en een goede voorbereiding om het nieuwe schooljaar te starten.”

Informatie en aanmelden
De Zomeracademie vindt plaats van 10 tot 14 juli en 14 en 15 augustus. Marijke Klomp en Marlous Vermeulen organiseren net als vorig jaar de Zomeracademie. Voor meer informatie kunnen belangstellenden e-mailen naar info@zomeracademienieuwegein.nl of bellen naar Marijke op 06 42 71 44 41 of Marlous op 06 29 57 31 55.

Leerkrachten, ib’ers en directeuren kunnen ouders een link sturen, zodat ouders hun kinderen zelf kunnen aanmelden. De organisatie van de Zomeracademie zal bij alle basisscholen checken of deze leerlingen onder de doelgroep vallen.