• Decokay Hansen en 't Binnenhuys Atelier.
• Decokay Hansen en 't Binnenhuys Atelier. Foto: Naomi Wijling
ADVERTORIAL

Decokay Hansen en ‘t Binnenhuys Atelier: persoonlijk advies en het ontzorgen van de klant

Zakelijk 407 keer gelezen

Je hebt een prachtig huis (gekocht) en je wilt interieuradvies voor je woonkamer of badkamer. Of je wilt een mooie kleur verf op de muur en een nieuw bijpassend behang hebben. Maar je wilt graag persoonlijk advies, iemand die met je meedenkt, die vragen aan je stelt en verder kijkt. Bij Decokay Hansen en ’t Binnenhuys Atelier staan de wensen en het budget van de klant centraal. Beide winkels, gelegen aan de Stormerdijkstraat 2 in Nieuwegein, zijn van Willem en Cathy Hansen. De bedrijven samen hebben alles om een compleet interieur te adviseren en uit te voeren: van verf en woninginrichting tot schilders- en behangbedrijf en de ontwerpstudio ’t Binnenhuys Atelier. Samen met Maartje van der Klis vormen ze een hecht team.

De start van Dekokay Hansen
Vanaf 1642 loopt het schilderen als een rode draad door de mannelijke lijn van de familie Hansen. Het bedrijf ging van vader op zoon. Toen de vader van Willem het bedrijf overnam, werd er een stap gemaakt met het verkopen van verf. “Mijn moeder verkocht de potjes verf vanuit de garage,” vertelt Willem. Toen hij klaar was met zijn studie op het Nimeto, waar hij Cathy leerde kennen, ging Willem bij zijn ouders in de zaak werken. Later nam hij de zaak over. De winkel Decokay Hansen was eerst gelegen in Leidsche Rijn en is van daar naar de Stormerdijkstraat 2 verhuisd, toen de eigenaar van de verfzaak die er eerst zat stopte. Decokay Hansen zit alweer zo’n 14 jaar op dit adres. De winkel stond in eerste instantie bekent als verfzaak. Sinds de verbouwing in 2022 staat het bekend als allround verf- en interieurwinkel.

’t Binnenhuys Atelier
Cathy heeft van jongs af aan al interesse gehad in interieurstyling. Inmiddels werkt ze al vele jaren als interieurontwerper en -adviseur en is de liefde voor het vak alleen maar groter geworden. Daarom is Cathy drie jaar geleden ’t Binnenhuys Atelier begonnen. Haar werk bij Decokay Hansen combineerde ze met ’t Binnenhuys Atelier. “Ik werkte eerst vanuit huis. We wisten toen ook nog niet zo goed hoe we dit bedrijf en Decokay samen konden brengen.” Op een gegeven moment bemerkte ze dat klanten steeds meer ontzorgd wilden worden. De vraag naar een uitgebreider interieuradvies begon te groeien. Zodoende is de winkel verbouwd en heeft ’t Binnenhuys Atelier een plek gekregen in de winkel. Een fijne ruimte waar mensen rustig kunnen zitten en verschillende materialen kunnen zien en voelen.

Ontzorgen
De klanten die bij Decokay binnenlopen, zijn vaak in eerste instantie op zoek naar verf of behang. Tijdens het gesprek komt al snel naar voren dat ze interieuradvies willen en dan komt ’t Binnenhuys Atelier om te hoek kijken. “De mensen die wat ouder zijn en een nieuw interieur willen, willen graag van A tot Z ontzorgd worden. Net als de twee verdieners, die te weinig tijd hebben om met het interieur bezig te zijn”, zegt Willem. “Deze mensen willen iemand die met ze mee denkt, die begrijpt en ze een goed advies geeft. Ook over meubels bijvoorbeeld.” Cathy doet de eerste intake altijd bij de mensen thuis. “Ik wil meer weten over de klanten. Het huis zien waar ze in wonen, waar houden ze van qua materiaal en kleur. Iedereen is anders en dus ook het interieur.” Vervolgens worden er drie verschillende ontwerpen gemaakt die worden besproken met de klant. Een enorm belangrijk punt is het budget van de klanten of speciale wensen. “Ik ga mensen niet iets aanbieden wat niet bij hun of niet in het budget past. Ik hou mij altijd aan de wensen van de klant en het budget.”

Verf, interieurontwerp en meer
Bij Decokay Hansen vind je naast een ruime keuze in verf ook boeken vol met voorbeelden van behang, verschillende soorten raambekleding en gordijnen. Ook kun je hier terecht voor vloeren, karpetten en horren. Bij ’t Binnenhuys Atelier kunnen klanten terecht voor een uitgebreider interieurontwerp en –advies, kasten op maat, 3D-ontwerp, licht- en meubelplannen. Via een visualisatie krijgen de klanten een goed beeld van het eindresultaat, waardoor er geen verkeerde aankopen gedaan worden. Ook weet de klant meteen of het realiseerbaar is in de ruimte. Met de aanleverde stalen en boekje kan men gemakkelijk aankopen doen, niets vergeten en behoudt men overzicht.

Alles wat ’t Binnenhuys Atelier ontwerpt, kan uitgevoerd worden met de producten en het team van Decokay Hansen zelf. Dus één aanspreekpunt en coördinatie van een heel team van aannemer, installateur, stukadoor, schilders en behanger. Alles om het eindresultaat naar wens te maken. Zo vullen de diensten van Decokay Hansen en ’t Binnenhuys Atelier elkaar heel natuurlijk aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Nieuwegein Diamonds.
Internationaal softbaltoernooi bij Nieuwegein Diamonds Nieuws 17 mei, 15:57
• Foto ter illustratie.
Burgemeester Nieuwegein over zwerfafval: 'Geen 1000 euro boete voor boterhamzakje, maar educatie' Nieuws 17 mei, 14:30
• Fête Magnifique van Circus Snor.
Circus Snor komt naar Nieuwegein met 'onvergetelijke circuservaring' Nieuws 17 mei, 12:31
• Place du Tetre in Parijs.
Proef de Franse cultuur tijdens Vive la France in Fort Jutphaas Nieuws 17 mei, 12:27
• Wheels4Freedom.
Sponsorrit Motorclub Nieuwegein: opbrengst naar Wheels4freedom Nieuws 17 mei, 12:11
• Creatieve oplossing om het hoofd droog te houden tijdens de Avondvierdaagse in Nieuwegein (2024).
Poncho's, paraplu's en pret: dit was de Avondvierdaagse in Nieuwegein FOTOREPORTAGE VIDEO 17 mei, 10:22
• Kraan takelt auto uit hek op de Zuiderstedeweg.
Ongeval op Zuiderstedeweg: auto rijdt door hek 112 17 mei, 09:19
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 16 mei, 12:24