<p>Volgens de officier van justitie heeft het raadslid wethouder Hans Adriani en oud-wethouder Martin Monrooij jarenlang ten onrechte beschuldigd van fraude en corruptie. </p>

Volgens de officier van justitie heeft het raadslid wethouder Hans Adriani en oud-wethouder Martin Monrooij jarenlang ten onrechte beschuldigd van fraude en corruptie.

Foto: Jan Dijkstra (Wikimedia Commons)

OM eist geldboete tegen gemeenteraadslid Haseena Bakhtali vanwege het vals beschuldigen van wethouders

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het Openbaar Ministerie eist een geldboete van 1000 euro tegen het Nieuwegeinse gemeenteraadslid Haseena Bakhtali, omdat zij een wethouder en oud-wethouder jarenlang onterecht publiekelijk beschuldigde van fraude en corruptie. Het gerechtshof oordeelde onlangs dat er geen enkel spoor van bewijs is voor die beschuldigingen. Dat schrijft RTV Utrecht.


Naast de boete eist het OM een pakket aan maatregelen dat moet voorkomen dat de 61-jarige oprichtster van de lokale partij Núwegein in de toekomst opnieuw in de fout gaat. Ook zou zij haar oude uitlatingen over de bestuurders onmiddellijk van haar website moeten verwijderen. 

Volgens de officier van justitie heeft het raadslid wethouder Hans Adriani en oud-wethouder Martin Monrooij jarenlang ten onrechte beschuldigd van fraude en corruptie. Daardoor zijn hun eer en goede naam aangetast. Monrooij, die nu fractievoorzitter voor de ChristenUnie in de gemeenteraad is, eist een schadevergoeding van 750 euro van de verdachte. 

Wat het OM betreft wijst de rechtbank dat toe. De rechtbank doet over twee weken uitspraak, op dinsdag 12 oktober.

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten