Het vrouwenteam van Everstein blijft vertrouwen houden in zichzelf. Foto: SC Everstein.
Het vrouwenteam van Everstein blijft vertrouwen houden in zichzelf. Foto: SC Everstein. (Foto: everstein)

Everstein vrouwen hebben vertrouwen in competitie

Het vrouwenvoetbalelftal van SC Everstein heeft niet zo'n succesvol jaar achter de rug.

Thijs Middelkoop

EVERDINGEN - De formatie van trainer Teus den Hartog en elftalleider Perry Bloks, staat in de vierde klasse op een zeer bescheiden 11e plaats met slechts 5 punten uit 8 wedstrijden.

Leider Bloks heeft daar wel een verklaring voor.

''De prestaties van de vrouwen blijven inderdaad wat achter bij de verwachtingen. We hadden er iets meer van verwacht. Maar ik kan nu ook weer niet zeggen, dat er slecht gespeeld is. In een aantal gevallen waren we echt de bovenliggende partij maar helaas kon dat niet in resultaten worden omgezet. En bovendien hadden we nogal eens te kampen met blessures en moesten enkele speelsters afzeggen wegens zwangerschap."

"Mede daardoor kon een aantal wedstrijden ondanks versterking van het tweede team, zelfs niet eens met elf speelsters worden beëindigd. En dan wordt het natuurlijk uitermate lastig om een goed resultaat neer te zetten. Maar gelukkig is een aantal speelsters op de weg terug, waardoor we er vertrouwen in hebben, dat het in de tweede competitiehelft beter zal gaan.''

Die tweede helft begint op zaterdag 3 februari. Dan wordt thuis gespeeld tegen Achilles Veen, dat slechts 1 puntje meer heeft dan SC Everstein.

Meer berichten
Shopbox