• Er wordt zowel binnen als buiten gespeeld.
• Er wordt zowel binnen als buiten gespeeld. Foto: Gertrude de Vries

Korfbalvereniging Koveni kijkt uit naar de nieuwe sporthal: ‘Missen sfeer van samenzijn’

Sport 1.110 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Vanwege de verbouwing van het sport- en evenementencomplex Merwestein komt er in 2024 een tijdelijke sporthal aan het Helmkruid (Nieuwegein Zuid) te staan. Dit is direct naast het sportcomplex van korfbalvereniging Koveni. Momenteel vinden de wedstrijden tijdens het zaalseizoen plaats in ’t Veerhuis. 

“We zijn erg blij dat we volgend jaar ook zaalwedstrijden bij ons eigen complex hebben. Dan kunnen we na de wedstrijd samenkomen in onze eigen kantine, dat voelt als een tweede huis voor ons”, aldus voorzitter Dyon Verkruijssen.

Samenzijn
De wedstrijden van korfbalvereniging Koveni worden zowel binnen als buiten gespeeld. “Als de wedstrijden buiten worden gespeeld, dan is het altijd enorm druk bij de vereniging op de zaterdag”, geeft Dyon aan. “Er zijn mensen die bardienst hebben, teams die een wedstrijd spelen, mensen die aanmoedigen. En ook leden die gewoon komen helpen, omdat ze dat leuk vinden”, vult Jente de Klerk (commissielid ledenwerving) aan. “Er is altijd wel wat te doen hier.” Nu de wedstrijden in ‘t Veerhuis worden gespeeld, gaan de mensen eerder naar huis. “Je mist de sfeer van het samenzijn”, zegt Sterre van der Rijst, trainer en commissielid Jeugdactiviteiten. “Wat dat betreft zijn wij wel één grote familie met elkaar. En zijn er ook vaak meerdere gezinsleden actief.”

Klik met andere verenigingen
Omdat de trainingen van Koveni ook in de zomervakantie doorgaan, sluiten daar geregeld mensen van andere verenigingen bij aan. “De klik onderling met andere verenigingen is erg goed en gezellig”, aldus Dyon. Een korfbalteam bestaat uit jongens en meiden. “Ik heb hier heel veel van geleerd”, vertelt Jente. “Ik stap bijvoorbeeld nu net zo gemakkelijk af op jongens als op meiden.” Sterre herkent dit. “Met elkaar ben je aan het werk om dat punt binnen te halen of te verdedigen. In deze sport ben je echt op elkaar aangewezen. In het dagelijks leven werk ik net zo goed samen met mannen als met vrouwen. En het is een sport voor jong en oud. Ik geef trainen aan onze kangoeroes, dat zijn de kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Hier draait het om het spel spelenderwijs te leren. Zelfs mijn moeder speelt nog korfbal bij de vereniging.” Er zijn wedstrijden in de verschillende niveaus. “We hebben mensen die het fijn vinden om op recreatief niveau wedstrijden te spelen, maar ook die fanatieker zijn en in het tweede en eerste zitten.” Momenteel heeft Koveni 170 leden. De vereniging draait volledig op vrijwilligers.

Meer informatie over de korfbalvereniging is te vinden op www.koveni.nl.

Korfbalvereniging Koveni
Koveni organiseert verschillende activiteiten voor de leden. Zo vindt er met Pinksteren altijd een kamp plaats, zijn er bijvoorbeeld vriendjes- en vriendinnetjesdagen en de grote Kangoeroedag voor kinderen met de leeftijd 4 t/m 7 jaar. In de zomervakantie gaan de trainingen door voor de leden die daar behoefte aan hebben en sluiten mensen vanuit andere verenigingen zich hier graag bij aan.

Naomi Wijling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• JSV verloor afgelopen zaterdag thuis van DSVU.
Dramatisch verlies voor JSV tegen DVSU: 2-3 Sport gisteren
• Foto ter illustratie.
In Nieuwegein grootste kans op schuurinbraak van alle gemeenten in Utrecht Nieuws gisteren
• Fiets-rommelroute in Batau-Noord, 2023.
'Fiets-rommelroute' in Nieuwegein hoopt op meer aanmeldingen: 'Trommel je buren op' Nieuws 8 mei, 12:02
• De motor raakte flink beschadigd.
Motorrijder vliegt uit de bocht en eindigt in sloot op Groenendael in Nieuwegein 112 8 mei, 10:06
• Open dag Atelier de Loods met Jut & Zo
Maak kennis met Jut & Zo tijdens open dag Atelier De Loods Nieuws 7 mei, 14:29
• Jill Holterman.
Topatlete Jill Holterman bij start Marathon Science Park Sport 7 mei, 13:06
• Mensen ontmoeten elkaar tijdens de vrijheidsmaaltijd in theater DE KOM.
Vrijheidsmaaltijd in DE KOM: 'Vrijheid is veilig leven, zonder moord of prikkeldraad' Nieuws 7 mei, 10:50
• Stadion Galgenwaard van FC Utrecht.
Docu over aanpak antisemitische spreekkoren FC Utrecht Nieuws 7 mei, 10:23