met video

Bibliotheek in Nieuwegein zoekt vrijwilligers om Oekraïense vluchtelingen Nederlands te leren

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein is op zoek naar vrijwilligers die Oekraïense vluchtelingen willen helpen met het leren van de Nederlandse taal. 


“De oorlog in Oekraïne is een feit en de vluchtelingenstroom die daardoor op gang is gekomen ook. Nieuwegein is één van de vele Nederlandse gemeenten die deze vluchtelingen willen opvangen. Inmiddels hebben de eerste Oekraïense vluchtelingen zich al gemeld bij de wekelijkse Taalbrigade, en dat worden er elke week meer. Daarom zijn we dringend op zoek naar taalvrijwilligers bij de bibliotheek”, zo staat op de website van De tweede verdieping.

Taalvrijwilliger
Als ‘taalvrijwilliger’ kom je iedere dinsdag- en/ of vrijdagochtend van 09.30 tot 11.45 uur naar de bibliotheek om daar - een-op-een of in kleine groepjes - te oefenen met het lezen en spreken in het Nederlands. Hiervoor maak je onder meer gebruik van de boeken, tablets en computers in de bibliotheek.

Er wordt gewerkt met de methode ‘Spreektaal’, die speciaal ontwikkeld is voor vrijwilligers zonder leservaring. “We vragen van jou een duidelijke uitspraak van het Nederlands, veel geduld en interesse in andere mensen. Je krijgt er gezelligheid, (internationale) contacten en zingeving voor terug”, schrijft de Nieuwegeinse bibliotheek.

Interesse?
Mensen die geïnteresseerd zijn in de functie van taalvrijwilliger bij de bieb, kunnen contact opnemen met Gina van den Berg via g.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten