Afbeelding
Foto: Nico Van Ganzewinkel

Nieuw eetinitiatief op Nieuwegeins buurtplein moet contact tussen bewoners stimuleren

Nieuws 859 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Er komt een nieuwe activiteit op Buurtplein Batau: buurtbewoners kunnen daar iedere laatste vrijdag van de maand aanschuiven en voor 5 euro genieten van een driegangenmenu. Initiatiefnemers zijn Don en Rikie Tetteroo, bewoners uit de Muntenbuurt.

Vanuit buurtbetrokkenheid is het idee ontstaan om het eetinitiatief ‘Lekker Eten’ te organiseren. “Wij vinden het vooral belangrijk om mensen een plek te bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar mensen contact met elkaar maken. Waar echte gesprekken worden gevoerd en je wordt gehoord”, aldus Don en Riekie.

Daarmee hopen ze dat buurtbewoners elkaar zien en meer voor elkaar gaan doen en wat voor elkaar kunnen betekenen. “Want weet: ieder kan op zijn eigen manier iets betekenen voor een ander”, aldus de initiatiefnemers.

Informatie
Binnenkort wordt er dus druk geschild, geroerd, gestampt, gepureerd en gegaard in de keuken op het buurtplein. Het zomermenu is al bekend, de koksjassen en koksmutsen zijn gewassen en gestreken en de vrijwilligers staan klaar om de gasten te serveren.

De eerste editie van ‘Lekker Eten’ vindt plaats op vrijdag 23 juni om 17.00 uur. Aanmelden kan bij de gastvrouw of -heer op Buurtplein Batau (Dukatenburg 1, om de hoek van het winkelcentrum Muntplein). Heb je voedings-en dieetwensen? Ook deze kun je doorgeven. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Autobrand op A2 tussen knooppunt Ouderijn en Nieuwegein met korte video 1 okt., 19:03
Afbeelding
Donij van Doorn zingt in de Partner Nieuws 1 okt., 16:37
Afbeelding
Recreatieve Activering-coördinator Sarah Hockers: 'Echt in elke wijk zijn er leuke dagactiviteiten' Nieuws 30 sep., 12:00
Afbeelding
Bouwgein krijgt geld van school voor buitenspeelkeuken Nieuws 30 sep., 10:18
Afbeelding
Twee geparkeerde auto's compleet uitgebrand 112 30 sep., 08:43
Afbeelding
Dodelijk ongeval bij City Plaza, verdachte aangehouden UPDATE 29 sep., 14:27
Afbeelding
UMC Utrecht en NU'91 geschokt na schietpartij Erasmus MC Nieuws 29 sep., 12:56
Afbeelding
Schaapskudde Nieuwegein getroffen door Blauwtong: ''Eentje vond ik dood aan in de weide'' Nieuws 29 sep., 10:25