In Nieuwegein maken er steeds meer grasvelden plaats voor bloemen. Van margrieten en boterbloemen tot rode klaver en vogelwikke.
In Nieuwegein maken er steeds meer grasvelden plaats voor bloemen. Van margrieten en boterbloemen tot rode klaver en vogelwikke. Foto: 123RF.com

Vier extra wijken krijgen velden met wilde bloemen

Algemeen 528 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Vier extra wijken krijgen velden met wilde bloemen. Het gaat om de wijken Doorslag, Wijkersloot, Galecop en Fokkesteeg. De initiatiefnemer is Bloeiend Nieuwegein. 

De locaties zijn vastgesteld na overleg met wijkbewoners, de gemeente Nieuwegein en Bloeiend Nieuwegein. De velden moeten namelijk passen in de omgeving, niet beïnvloed worden door verkeer en het liefst in de buurt van een school staan. 

Biodiversiteit

In Nieuwegein maken er steeds meer grasvelden plaats voor bloemen. Van margrieten en boterbloemen tot rode klaver en vogelwikke. Die worden één keer gezaaid en daarna houden ze zichzelf in stand. Het doel is om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit.

Een verhoging van het bloemenaanbod in de gemeente moet namelijk meer leefruimte bieden aan bijen en insecten. Dit gebeurt door het omzetten van grasstroken naar zaaibedden, die worden ingezaaid met zaad voor wilde bloemen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Autobrand op A2 tussen knooppunt Ouderijn en Nieuwegein met korte video 1 okt., 19:03
Afbeelding
Donij van Doorn zingt in de Partner Nieuws 1 okt., 16:37
Afbeelding
Recreatieve Activering-coördinator Sarah Hockers: 'Echt in elke wijk zijn er leuke dagactiviteiten' Nieuws 30 sep., 12:00
Afbeelding
Bouwgein krijgt geld van school voor buitenspeelkeuken Nieuws 30 sep., 10:18
Afbeelding
Twee geparkeerde auto's compleet uitgebrand 112 30 sep., 08:43
Afbeelding
Dodelijk ongeval bij City Plaza, verdachte aangehouden UPDATE 29 sep., 14:27
Afbeelding
UMC Utrecht en NU'91 geschokt na schietpartij Erasmus MC Nieuws 29 sep., 12:56
Afbeelding
Schaapskudde Nieuwegein getroffen door Blauwtong: ''Eentje vond ik dood aan in de weide'' Nieuws 29 sep., 10:25