Beursvloer Nieuwegein 2019.
Beursvloer Nieuwegein 2019. Foto: Kees van der Meer

Praten over geld is taboe op de Nieuwegeinse Beursvloer: ‘Handelen in betrokkenheid’

Algemeen 435 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben zich al aangemeld voor de Beursvloer in Nieuwegein op 20 oktober. En opgeven kan nog steeds. Tussen 16.00 en 18.00 uur worden er die donderdag matches gemaakt in vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. 

Bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, verenigingen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties ontmoeten elkaar die dag in een informele sfeer.  

Geld is taboe
Vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen vragen op de Beursvloer niet om geld, maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om het één en ander voor elkaar te krijgen.

Uiteraard stellen zij hier iets tegenover. Bedrijven - op hun beurt - hoeven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen.

Voorbeeld van een match
Een tennisvereniging wil graag een jeugdactiviteit organiseren. Daarvoor wordt tijdens de Beursvloer een match gesloten voor een workshop vloggen. Als tegenprestatie mag de cursusleidster een keer komen tennissen op de club.

Maatschappelijke waarde
Er hebben zich al diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties aangemeld en inschrijven is nog steeds mogelijk. Burgemeester Frans Backhuijs zal de Beursvloer om 16.00 uur officieel openen.

Notaris Marco Sutter bekrachtigt de matchovereenkomsten en accountant Jeroen Witteveen berekent de maatschappelijke waarde. Wethouder Guido Bamberg sluit de Beursvloer om 18.00 uur. 

Vervolgens worden de totaalresultaten van deze middag bekend gemaakt. Net als voorgaande jaren wordt deze middag begeleid door spreekstalmeester Edwin Koene.

Aanmelden
De Nieuwegeinse Beursvloer vindt plaats in het Horeca & Toerisme College van het ROC Midden Nederland. Meer informatie is te vinden op deze website. Aanmelden voor het evenement kan daar ook.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuwegeiner rijdt door rood, springt uit rijdende bus en rent weg voor politie Algemeen 2 dec, 10:08
Afbeelding
Gemeente betreurt vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 1 dec, 14:41
Afbeelding
‘O ja, dat sinterklaasgedicht nog’: dit moet je doen om er een pareltje van te maken Algemeen 1 dec, 13:57
Afbeelding
Gemeente onderzoekt plaatsing extra windturbines in Nieuwegein-Oost Algemeen 1 dec, 12:14
Afbeelding
D66 pleit voor zichtbaar maken van Artikel 1 van de Grondwet in Nieuwegein Algemeen 1 dec, 10:17
Afbeelding
Nieuwegeinse burgemeester overhandigt cheque van ruim 9.000 euro aan Theater Totaal Algemeen 1 dec, 09:23
Afbeelding
Nieuwegeinse bieb opent uitleenpunt in Gezondheidshuis De Componist Algemeen 30 nov, 16:07
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis verdwijnt uit Nieuwegein, vanaf 2035 alle zorg naar Utrecht MET VIDEO 30 nov, 15:19