• De tafelkoelers van uitvinder Wim Schuddebeurs uit Nieuwegein.
• De tafelkoelers van uitvinder Wim Schuddebeurs uit Nieuwegein. Foto: Jurgen van Dijk

Wim uit Nieuwegein doet met zijn uitvinding ‘de tafelkoeler’ mee aan SBS6-programma

Nieuws 1.130 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Hij deed mee aan het programma ‘Wat een uitvinding!’ bij SBS6. Werd op zijn avond tweede. De uitvinding van Wim Schuddebeurs uit Nieuwegein betreft een koelblad voor flessen drank. Hij noemt ze tafelkoelers.

,,Gordon is een normaal persoon,’’ zegt Schuddebeurs over zijn deelname aan het televisieprogramma. ,,Hij is bij me thuis geweest en er zat helemaal geen druk op.’’ Daarna was hij in de studio voor de tv-opnames. Dat vond Schuddebeurs wel een beetje spannend. Het programma wordt iedere zaterdagavond uitgezonden tot en met de finale van 17 juni. 

Er is al belangstelling voor de vondst. Schuddebeurs heeft heel zijn leven gewerkt met koude- en warmtetechniek, bij Unilever in een baan bij Iglo/Ola.

Inwendig vrieselement
Met de tafelkoelers kun je een aantal flessen buiten de koelkast urenlang koel houden. Handig voor een feestje of in de horeca. Die heeft ook al belangstelling voor de vinding. Duur hoeft het allemaal niet te worden. Schuddebeurs schat de uiteindelijke winkelprijzen op een tientje voor de kleine ronde tafelkoeler, 12 of 15 euro voor de rechthoekige tafelkoeler en 25 euro voor de grote ronde tafelkoeler. De tafelkoelers zijn gemaakt van aluminium en hebben een inwendig vrieselement.

Schuddebeurs werkt alleen en is lid van ‘The Inventgroup’, een bedrijf in Houten. Hij is gepensioneerd, is handig en technisch, en vindt het leuk om nieuwe dingen te bedenken waar we wat aan hebben. Hij heeft alle uitvindingen ondergebracht bij BBIE/I depot. Zijn eigen bedrijf heet CDWU (Cool Down Warm Up). Of hij er rijk van gaat worden? Schuddebeurs blijft nuchter, zegt alleen ‘misschien’ en meldt dat er ook belangstelling is van een hotelketen.

Techniek beschermd
Hij heeft zijn uitvinding beschermd tegen namaken door concurrenten. ,,Het is niet het model maar de techniek die ik beschermd heb. Ik ben heel voorzichtig want voor je het weet is het weg.’’ Dat zou niet voor het eerst zijn. Schuddebeurs is naar eigen zeggen al veel ideeën kwijtgeraakt. Voor 37,50 euro is de tafelkoeler bij BBIE/I depot vijf jaar beschermd tegen namaak.

De uitzending waarin Schuddebeurs zijn uitvinding presenteert was op zaterdag 27 mei op SBS6 te zien en is hier terug te kijken.


Wim Schuddebeurs met zijn tafelkoelers. - Foto: Jurgen van Dijk

Jurgen van Dijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Autobrand op A2 tussen knooppunt Ouderijn en Nieuwegein met korte video 1 okt., 19:03
Afbeelding
Donij van Doorn zingt in de Partner Nieuws 1 okt., 16:37
Afbeelding
Recreatieve Activering-coördinator Sarah Hockers: 'Echt in elke wijk zijn er leuke dagactiviteiten' Nieuws 30 sep., 12:00
Afbeelding
Bouwgein krijgt geld van school voor buitenspeelkeuken Nieuws 30 sep., 10:18
Afbeelding
Twee geparkeerde auto's compleet uitgebrand 112 30 sep., 08:43
Afbeelding
Dodelijk ongeval bij City Plaza, verdachte aangehouden UPDATE 29 sep., 14:27
Afbeelding
UMC Utrecht en NU'91 geschokt na schietpartij Erasmus MC Nieuws 29 sep., 12:56
Afbeelding
Schaapskudde Nieuwegein getroffen door Blauwtong: ''Eentje vond ik dood aan in de weide'' Nieuws 29 sep., 10:25