<p>Nieuwegein wordt steeds meer een fietsstad. Men kan de fietsen niet alleen gratis stallen, er worden ook tal van fietstochten georganiseerd.&nbsp;</p>

Nieuwegein wordt steeds meer een fietsstad. Men kan de fietsen niet alleen gratis stallen, er worden ook tal van fietstochten georganiseerd. 

(Foto: Anne-Marije Zwart)

Snelfietsroute tussen Nieuwegein en IJsselstein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN - Begin zeventiger jaren gingen de verkeerskundigen ervanuit dat de auto het belangrijkste vervoersmiddel zou worden. Dat is ook nog goed te zien in het wegenplan. Dat beeld is inmiddels gekanteld. De stad zet zich nu veel meer in om een fietsstad te worden. Doorgaande snelfietsroutes maken deel uit van deze plannen.


Door Anne-Marije Zwart

Het Brugpad is een schakel in de snelfietsroute naar Utrecht. D66 constateerde dat deze schakel in de route de eerst komende 3, 5 jaar niet kan worden gebruikt. Fietsers zullen om moeten rijden. De reden is dat er in de Doorslagzone bouwwerkzaamheden plaatsvinden.

De omleidingsroute levert voor fietsers een aantal gevaarlijke verkeerssituaties op. Vraag is verder of er geen veiligere alternatieve snelfietsroutes zijn. 

Overeenkomst

Deze week heeft het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein besloten een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met IJsselstein, om tussen beide plaatsen een snelfietsroute te realiseren die vanuit Nieuwegein doorgaat naar Utrecht.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier