Nieuwe kruising trambaan bij Weverstede
Nieuwe kruising trambaan bij Weverstede (Foto: Provincie Utrecht)

Nieuwe trams rijden straks over grasbaan en natuursteen in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De nieuwe trambaan in Nieuwegein krijgt een ‘natuurlijk karakter’, dat meldt Regiotram Utrecht. In het centrum komt namelijk een grasbaan te liggen en op de kruisingen van de trambaan bij Weverstede en Schouwstede komt natuursteen. 


Bij de nieuwe halte is momenteel te zien dat er in plaats van beton grond tussen de rails ligt. Daarop komt teelaarde, speciaal bedoeld om aan de nieuwe trambaan een natuurlijk uiterlijk te geven. Want in de eindsituatie rijden de trams hier over gras. 

‘Ruimte voor groen’
Het besluit om hier in Nieuwegein een grasbaan aan te leggen, sluit volgens de provincie goed aan op de plannen van de gemeente voor het omliggende gebied. “Want City Nieuwegein krijgt veel ruimte voor groen”. Zodra het graszaad is geplant, zal de tramlijn met hulp van de natuur van kleur veranderen.

In lijn met dit ontwerp krijgen ook de kruisingen van de trambaan bij Weverstede en Schouwstede een natuurlijk karakter. De bestrating van deze overwegen voert de aannemer namelijk uit met natuursteen.

Afrondende werkzaamheden
De aannemer van het trambedrijf is momenteel bezig met de ‘afrondende werkzaamheden’. Zo worden de oude tramhalte en overkapping in het centrum van Nieuwegein gesloopt om plaats te maken voor een nieuw fiets- en voetpad.

De planning is erop gericht om de nieuwe trambaan in de zomer in gebruik te nemen.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten