<p>Dini Versteeg-Zwambag in de Sint-Nicolaaskerk met haar Van Heukelumpenning.</p>

Dini Versteeg-Zwambag in de Sint-Nicolaaskerk met haar Van Heukelumpenning.

(Foto: Louise Mastenbroek)

Vrijwilliger Dini (80) neemt na 54 jaar afscheid bij de Sint-Nicolaaskerk in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Dini Versteeg-Zwambag (80) heeft zondag na 54 jaar afscheid genomen als dirigente van het koor van de Sint-Nicolaaskerk. Haar tachtigste verjaardag was tevens de aanleiding om te stoppen met het vrijwilligerswerk dat ze al die tijd heeft gedaan voor de kerk in Jutphaas. Bij haar afscheid ontving ze de Van Heukelumpenning: een onderscheiding voor mensen die veel voor de kerk betekend hebben.


Toen Dini jong was, wilde ze al in het kerkkoor van de Sint-Nicolaaskerk zingen. In die tijd was daar echter geen plaats voor vrouwen. Echter, voor rouw- en trouwdiensten konden mannen niet van hun werk wegblijven. Daarom mochten hun echtgenotes hun plaats innemen. Dini was een van hen. Van koorlid groeide ze uit tot dirigente.

Kerkcommissie
Daarnaast was ze een periode voorzitter van het koor en werkte ze mee aan een jubileumboek. Verder stond Dini aan de wieg van de ‘kerkcommissie’, maar ook van de ‘Vespergroep Nieuwegein’, een inmiddels regionaal project voor mensen met een verstandelijke beperking uit de regio.

Kunstwerk
Bovendien werd Dini lid van de kerkelijke schoonmaakgroep ‘Schoon Schip’ en is ze initiatiefnemer van een bezoekgroep van oudere en zieke mensen en partners van overleden parochianen. Verder richtte ze een ‘bloemversiergroep’ op en maakte ze kerststukjes voor de verkoop.

Na een restauratie van de Sint-Nicolaaskerk maakte ze een kunstwerk om de inbreng van vrijwilligers te symboliseren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten