<p>Marieke en Rolf van Panhuis uit Nieuwegein hebben zaterdag in totaal 140 kilometer gefietst voor Stichting Metakids.</p>

Marieke en Rolf van Panhuis uit Nieuwegein hebben zaterdag in totaal 140 kilometer gefietst voor Stichting Metakids.

(Foto: Aangeleverd)

Nieuwegeins stel fietst 140 kilometer voor Stichting Metakids

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUWEGEIN • Marieke en Rolf van Panhuis uit Nieuwegein hebben zaterdag in totaal 140 kilometer gefietst. Op die manier willen ze aandacht vragen voor metabole ziektes en geld inzamelen voor Stichting Metakids. 


Om acht uur ‘s ochtends vertrok het stel vanuit Nieuwegein. Ze kwamen om half zes ‘s middags aan in het Drentse Zuidwolde.

2.500 euro

In totaal hebben 113 donateurs de actie ondersteund en een geweldig bedrag van 2.500 euro ingezameld. MetaKids gaat dit geld gebruiken voor onderzoek om metabole ziektes vroegtijdig (tijdens de zwangerschap) op te sporen en te behandelen. 

Liam, de zoon van Marieke en Rolf, is geboren met een stofwisselings- of metabole ziekte. “We hebben ons gedurende de volle 140 kilometer enorm gesteund gevoeld”, zegt Rolf. “Door alle gelukwensen via de actiepagina, persoonlijke berichten via social media, maar zeker ook door de vele donaties. In 2022 krijgt Fietsen voor Liam zeker een vervolg.”

Fietsen voor Liam

De actiepagina blijft nog een week actief, daarna zal deze gesloten worden. Deze week kan doneren nog via www.fietsenvoorliam.nl.

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten