<p>Ronald Cornet (rechts).</p>

Ronald Cornet (rechts).

(Foto: Martine van Rooijen)

Ronald Cornet vertrekt komend seizoen naar Zwaluwen Utrecht’11

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN/UTRECHT • Ronald Cornet, momenteel trainer van VSV Vreeswijk Zondag 1, maakt komend seizoen de overstap naar Zwaluwen Utrecht’11. Cornet moet daar de vertrekkende hoofdtrainer Hans Cozijn opvolgen.


Eerder gaf de 59-jarige trainer al aan dat hij aan zijn zesde en laatste seizoen bezig is bij de blauwwitten. Als toelichting gaf hij toen: “De reden dat ik bij VSV Vreeswijk stop, is dat ik het na zes seizoenen Vreeswijk tijd vind geworden om een andere uitdaging te zoeken. Andere redenen zijn een te smalle spelersgroep en de eventuele fusie met buurman SV Geinoord. Hoe en wanneer vindt die fusie plaats en wat gaat dat voor de zondagselectie betekenen? Een andere reden is nog het gemis van een staf om het eerste elftal heen.”

Een makkelijke beslissing was dat toen niet, omdat er in de loop der jaren heel veel is gebeurd. “Daardoor raak je echt betrokken bij het elftal en de club. Inmiddels ben ik al benaderd door twee verenigingen. Een jaartje rust zit er voor mij waarschijnlijk dan ook niet in.”

Zoons
Nu wordt duidelijk dat de oefenmeester volgend seizoen aan het roer staat bij Zwaluwen. Bij Vreeswijk spelen ook twee zoons van Cornet, Don en Gino, in de hoofdmacht. Of Cornet zijn zoons meeneemt naar de Utrechtse club is nog niet duidelijk.

In 2018 verlengde Cornet nog zijn contract bij VSV Vreeswijk. In 2019 promoveerde hij met de ploeg naar de derde klasse. Daar staat het team momenteel zesde.

Trainerscarrousel
De trainerscarrousel in het amateurvoetbal is momenteel in volle gang. De laatste ontwikkelingen zijn te volgen op de website van www.Regio-Voetbal.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier