Assistent Ramon Bongers (links) en hoofdtrainer Gerrit Plomp (rechts) tijdens een training van SV Geinoord.
Assistent Ramon Bongers (links) en hoofdtrainer Gerrit Plomp (rechts) tijdens een training van SV Geinoord. Foto: Aangeleverd

Trainer Gerrit Plomp verlengt zijn contract bij SV Geinoord

5 jan, 14:50 Sport 315 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Gerrit Plomp is ook in het seizoen 2022-2023 de hoofdtrainer van SV Geinoord. Hij verlengde onlangs zijn contract met een jaar, evenals zijn assistent Ramon Bongers. Plomp en Bongers gaan halverwege juli 2022 aan hun vierde seizoen bij de Nieuwegeinse voetbalclub beginnen.

Ramon Bongers maakte als actief speler jarenlang deel uit van het eerste elftal. Het trainersduo werkt inmiddels al zo’n twaalf jaar samen. Al in het seizoen 2005-2006 waren ze voor het eerst als trainer en assistent-trainer bij SV Geinoord betrokken.

Gemengde gevoelens
“Dat wij onlangs weer een jaar bijtekenden heeft er alles mee te maken dat wij het prima naar ons zin hebben bij SV Geinoord”, aldus Plomp. De sfeer in de groep is volgens hem uitstekend en de daarbij benodigde resultaten ook. Ook zou er nog meer dan voldoende ambitie in de groep zitten.

Op het afgelopen jaar kijkt Plomp echter met gemengde gevoelens terug. “We hadden enerzijds te maken met een competitie die niet kon worden afgemaakt en anderzijds met een seizoen waarin de resultaten tot nu heel goed zijn”.

De trainer hoopt dat hij in het nieuwe jaar weer snel met de ploeg kan gaan trainen. “Het mooiste zou natuurlijk zijn dat de goede lijn die we te pakken hebben, kan worden doorgetrokken”.

Fusie met VSV Vreeswijk
Zo tegen het einde van elk jaar wordt door clubs gesproken met trainers en spelers over het nieuwe seizoen. Blijven ze of vertrekken ze. Ook SV Geinoord maakt dan de balans op, waarbij Ramon en Plomp vervolgens keuzes maken. In het begin van het jaar kijken ze dan meestal wat er nodig is om de ploeg te versterken. Dat doen ze het liefste met spelers uit de eigen jeugd.

Mocht dat niet lukken, dan gaan ze pas verder kijken. Dat doet het trainersduo samen met de TC. “Onze doelstelling is om bovenin mee te draaien, dan wel een periodetitel te pakken. Dat zou heel mooi zijn”, aldus Plomp. 

Over de mogelijke fusie met VSV Vreeswijk zegt hij: “Ik denk dat een fusie voor beide clubs goed is. Er komen dan meer elftallen, zowel met mannen als met vrouwen. Dat zal de sfeer op zaterdag zeker ten goede komen. Ook voor de kantine-opbrengst zal dat natuurlijk een goede zaak zijn en dat is dan uiteraard weer van belang voor een gezonde vereniging’’.

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antonius Ziekenhuis klimt op de fiets en levert medicijnen thuis af Algemeen 10 aug, 10:59
Afbeelding
Ernstig ongeval op N421: twee mensen gewond 112 10 aug, 08:08
Afbeelding
Dit is de laatste Stamtafel. Het gaat u goed! Column 9 aug, 15:22
Afbeelding
SV Geinoord hervat training, maar nog niet iedereen terug van vakantie Sport 9 aug, 14:17
Afbeelding
Vrouwenkoor refreshSing viert al veertig jaar muzikaal feest Algemeen 9 aug, 08:38
Afbeelding
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering? Algemeen 9 aug, 08:24
Afbeelding
Doelman Mitchell van Oort terug in Nieuwegein Sport 7 aug, 20:07
Afbeelding
Onderzoek naar de beste behandeling van klachten van de voeten bij diabetes Algemeen 5 aug, 08:52