• Blijdschap bij JSV na het winnen van de wedstrijd tegen SCH'44.
• Blijdschap bij JSV na het winnen van de wedstrijd tegen SCH'44. Foto: Aangeleverd

JSV wint met 1-2 van SCH’44: ‘Eindelijk valt het eens onze kant op’

Sport 475 keer gelezen

NIEUWEGEIN • JSV heeft afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen SCH’44 met 1-2 gewonnen. “Eindelijk valt het eens onze kant op”, laat de club weten in een persbericht.

De wedstrijd begon goed met een paar kleine kansen aan beide zijden. Al had vooral SCH’44 het vizier niet op scherp staan. Het zorgde voor een boeiende, maar niet altijd even zorgvuldige, wedstrijd. Het had er alle schijn van dat de thee gehaald zou worden zonder doelpunten.

Tot plots een diepe bal door Xavi Spies goed op waarde werd geschat en hij voor de verdedigers uit op de keeper kon aflopen. Hij liet een prima schot los op randje 16 en verraste de keeper in zijn linkerhoek: 0-1. De blijdschap spatte er af en het doelpunt werd uitbundig gevierd.

Wissels en een penalty

In de rust werd er door trainer Rick Testa La Muta gewisseld en kwam Tevfik Ceyar in het veld voor Stephen van den Tempel, die een prima eerste helft had gespeeld. Na 65 minuten moest JSV noodgedwongen weer wisselen. Jorn van Vliet had te veel last van een blessure en hij werd vervangen door Mouad el Haddad.

En in de 75e minuut gebeurde dan toch waar iedereen bang voor was. Een penalty voor SCH’44. Hoewel Tom van der Wulp de bal bijna weg kon werken, schoot deze toch onder hem door het hoekje in en stond het plots 1-1.

Het werden nog ruim 20 doldwaze minuten met kansen aan beide kanten. Tot grote schrik verstapte Tommie zich bij een van de kansen van SCH’44 en even werd gevreesd voor zijn knie. Toch wist hij ook zichzelf weer overeind te krijgen en speelde met dezelfde inzet verder.

Doelpunt in blessuretijd

Waar de scheidsrechter de extra tijd vandaan haalde was voor JSV een raadsel, maar er kwamen maar liefst 8 minuten bij. JSV bleef goed vanuit de organisatie spelen en pakte haar geluk. Een goed geplaatste bal vanuit het achterveld werd in de 94e minuut door Anass Channouf en Amin Darghal met veel gevoel voor de voeten van de opgekomen Tevfik Ceyar gelegd. Hij wist vervolgens met een droog schot de keeper van SCH’44 te passeren: 1-2.

Na nog eens 4 minuten vol spanning maar zonder goede kansen voor SCH’44 floot de scheidsrechter af en vlogen de spelers en trainers elkaar in de armen. Volgende week komt de koploper bij JSV op bezoek.