Vrijwilliger Olaf de Vries (links) met zijn oorkonde en JSV-aanvoerder Timo Bik (rechts).
Vrijwilliger Olaf de Vries (links) met zijn oorkonde en JSV-aanvoerder Timo Bik (rechts). Foto: Gerard van Vliet

Vreugde en verdriet voor vrijwilliger Olaf de Vries tijdens Nieuwegeinse derby

Sport 490 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De Nieuwegeinse derby van afgelopen zaterdag op sportpark Galecop zal de ‘gouden vrijwilliger’ Olaf de Vries van JSV een dubbel gevoel hebben gegeven. Vreugde omdat hij door zijn club en ook door Geinoord vanwege zijn 25 dienstjaren werd gehuldigd, maar ook teleurstelling vanwege de 4-0 nederlaag die JSV kreeg te slikken.

De huldiging van Olaf de Vries was zondermeer het hoogtepunt van de wel zeer matige derby. Voor Geinoord was er tenminste nog de prettige bijkomstigheid dat de ploeg een 4-0 overwinning behaalde. 

Ook een verassing van Geinoord
Voorafgaand aan de derby stond Olaf de Vries in het brandpunt van de belangstelling. Maar eerst was het de beurt aan Jeroen Scholman: hij kwam jarenlang uit voor JSV, maar sinds dit seizoen draagt hij het rood-wit van Geinoord. Hij ontving van JSV als herinnering een zwart-wit shirt.

Maar de belangstelling ging natuurlijk vooral uit naar Olaf de Vries, die behoorlijk in het zonnetje werd gezet. Van Timo Bik ontving Olaf een fraaie oorkonde, terwijl hij van de selectie van zaterdag 1 een gesigneerd JSV-shirt ontving. 

Geinoord liet zich evenmin onbetuigd. Assistent-trainer Ramon Bongers overhandigde Olaf een gesigneerde foto van Liverpool-speler Steven Gerrard en van de Geinoord-selectie was er een Liverpool-shirt.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post


Daniël Kops en Mark de Koning
De derby zelf stelde niet al te veel voor. Het was slechts bij vlagen een klein beetje leuk. Geinoord nam in de eerste helft door treffers van Luc Jansen Venneboer en Mark de Koning een 2-0 voorsprong. In de tweede helft bouwden Daniël Kops en opnieuw Mark de Koning de voorsprong uit tot 0-4.

Komende zaterdag moet JSV het in Wijk bij Duurstede opnemen tegen CDW, dat afgelopen zaterdag in Houten met 1-1 gelijkspeelde tegen Delta Sports’95. De Wijkenaren bezetten momenteel de tiende plaats op de ranglijst met 20 punten. Misschien voor JSV een mogelijkheid het eerste puntje van de competitie te pakken. 

IJFC
Voor Geinoord staat er zaterdag op eigen veld de interessante wedstrijd op het programma tegen het IJsselsteinse IJFC: de ploeg met een fiks ‘Geinoord-gehalte’.

Afgelopen zaterdag leed IJFC op eigen veld tegen Victoria een 1-0 nederlaag. De IJsselsteiners staan nu op de negende plaats met 20 punten. Michiel van der Valk zal wellicht weer zijn opwachting maken. Bij Eser Özkilit en Timo Meerding staan nog vraagtekens.

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Foto ter illustratie.
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 9 uur geleden
• Nedereinse plas.
Gemeente Utrecht: 'Kom meepraten over toekomst Nedereindse Park' Nieuws 9 uur geleden
• V.l.n.r.: Steven Nieberg, Jolanda Romijn, Jan Koot, Marijke van Beukering, Yousry El Kashif, Joke van Oort, Jaap van Zoest, Abdoel Sahied Jafar en Haliman Jafar-Khodabaks.
Deze acht Nieuwegeiners ontvingen dit jaar een lintje VIDEO 10 uur geleden
• Leerkracht Kim Kleijn en basisschooldirecteur Martijn Bakker tonen tekeningen van de nieuwe locatie school Rijnhuizen.
School Rijnhuizen mogelijk op (huidige) hockeyvelden MHCN Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Reinigingsbedrijf haalt géén huishoudelijk afval op in Nieuwegein op Hemelvaartsdag Nieuws 25 apr, 16:26
• Naast het Oosterlicht College in Nieuwegein ligt een bouwlocatie.
Nieuwegein treft maatregelen om verkeerssituatie bij school veiliger te maken Nieuws 25 apr, 15:09
• De voormalige Zeepfabriek in Nieuwegein.
Nieuwegein maakt podcast over De Zeepfabriek, beluister hier de eerste aflevering Nieuws 25 apr, 13:10
• V.l.n.r.: burgemeester Marijke van Beukering, mevrouw Wempe en meneer Van Woerden.
Twee vrijwilligers van Emmauskerk in Nieuwegein ontvangen Anna van Rijnpenning Nieuws 25 apr, 12:49