<p>MAKE Center in Nieuwegein opende donderdag haar deuren. </p>

MAKE Center in Nieuwegein opende donderdag haar deuren.

(Foto: Michiel Ton)
met video

Nieuw ‘supertechnologisch’ onderwijsinstituut in Nieuwegein: MAKE Center

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • MAKE Center in Nieuwegein is een ‘supertechnologisch’ centrum voor opleiding en ontwikkeling van vakmensen in de maakindustrie. Het nieuwe onderwijsinstituut is een initiatief van ROC Midden Nederland en metaalbedrijven uit de regio. MAKE Center opende donderdag haar deuren.


Bedrijven in de maakindustrie staan voor een enorme uitdaging. Enerzijds is er behoefte aan duizenden vakmensen. Anderzijds worden huidige werknemers uit deze branche geconfronteerd met digitalisering en robotisering. Het werk verandert hierdoor drastisch voor toekomstige en huidige professionals. 


State-of-the-art machinepark
Om daarop een antwoord te geven is MAKE Center in het leven geroepen. Het onderwijsinstituut moet dé plek in midden Nederland worden waar mbo-studenten, docenten en vakmensen samenwerken en van elkaar leren in een ‘state-of-the-art machinepark’.

MAKE Center wordt het ‘fieldlab’ voor de maakindustrie waar de nieuwste technieken te zien zijn en bedrijven in de toekomst prototypes kunnen maken. Deze publiek-private samenwerking is de eerste in de regio, uniek in zijn soort en moet leiden tot een groei van het aantal nieuwe vakmensen in deze branche én ontwikkeling van mensen die erin werkzaam zijn. 

Naast mbo-studenten en werknemers, zullen ook leerlingen van het voortgezet onderwijs, studenten hbo en wo welkom zijn in MAKE Center.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten