<p>&nbsp;Regiotram Utrecht voert in de week van 11 oktober nabij de eindhalte Nieuwegein-Zuid werkzaamheden uit aan de trambaan.</p>

 Regiotram Utrecht voert in de week van 11 oktober nabij de eindhalte Nieuwegein-Zuid werkzaamheden uit aan de trambaan.

(Foto: nl.123rf.com)

Mogelijk geluidsoverlast door werkzaamheden aan trambaan Nieuwegein-Zuid

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Regiotram Utrecht voert in de week van 11 oktober nabij de eindhalte Nieuwegein-Zuid werkzaamheden uit aan de trambaan. Dit zijn afrondende werkzaamheden aan de vernieuwing van het beveiligingssyteem dat afgelopen juni is geïnstalleerd.


De trams kunnen niet veilig rijden zonder een betrouwbaar systeem dat de wissels, seinen en verkeerslichten aanstuurt. Bij de verbouwing van de tramlijn in 2020 is in Nieuwegein-Zuid niet alleen de halte vernieuwd maar naderhand is ook dit beveiligingsysteem gemoderniseerd. Met de ingebruikname afgelopen zomer van dit nieuwe systeem kunnen alle sporen bij de eindhalte Nieuwegein-Zuid beter worden benut. 

Geluidsoverlast

Tussen maandag 11 oktober en vrijdag 15 oktober wordt het oude beveiligingssysteem hier verwijdert. Dit werk wordt overdag uitgevoerd tussen 07.00-17.00 uur. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden zullen langs de tramlijn kabels worden uitgegraven. Dit kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen.

In de nacht van woensdag 13 oktober wordt gewerkt nabij de kruising van de trambaan met de Henri Dunantlaan. De verkeerslichten op deze kruising worden eveneens aangestuurd door het nieuwe beveiligingsysteem en om de werking te verbeteren, wordt hier de assenteller verplaatst die de komst aankondigt van een naderende tram. 

Henri Dunantlaan

Omdat dit werk alleen kan worden uitgevoerd op de trambaan is het nodig deze werkzaamheden uit te voeren in de nacht wanneer er geen trams rijden in het openbaar vervoer. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen middernacht en 5.00 uur in de ochtend. Er wordt nagenoeg geen overlast verwacht voor directe bewoners. 

Bewoners nabij de trambaan tussen de eindhalte Nieuwegein-Zuid en de kruising met de Henri Dunantlaan hebben een informatiebrief ontvangen over deze werkzaamheden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten