<p>GroenLinks heeft een brief gestuurd naar het college vanwege de onrust rond de nieuwbouwplannen van Mitros in Vreeswijk. </p>

GroenLinks heeft een brief gestuurd naar het college vanwege de onrust rond de nieuwbouwplannen van Mitros in Vreeswijk.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Zorgen over bouw, sloop en verkoop van woningen in Vreeswijk

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUWEGEIN • GroenLinks heeft een brief gestuurd naar het college naar aanleiding van de onrust rond de nieuwbouwplannen van Mitros in Vreeswijk aan de Margrietstraat en Irenestraat. Er is veel onduidelijkheid over de plannen, de voorgenomen sloop, renovatiemogelijkheden, en verkoop van woningen. 


GroenLinks wil van het college weten of dit in lijn is met de raamovereenkomst met de woningbouwverenigingen en of dit niet ten koste gaat van het aantal sociale huurwoningen in Nieuwegein.

Woningnood
Fractievoorzitter Feenstra: “Wij hebben zorgen over dit proces, bijvoorbeeld over de communicatie met de bewoners. Maar ook maken wij ons zorgen over de toekomst: blijven er voldoende sociale huurwoningen beschikbaar? Woningen waar nu al zo’n schreeuwend tekort aan is. We horen veel klachten en zorgen van bewoners en daarom hebben wij deze scherpe vragen aan het college gesteld”.

GroenLinks wacht de antwoorden hierop af en zal deze situatie zeker nauwlettend blijven volgen en waar nodig actie ondernemen. “De kranten staan vol van zorgen over woningnood, zeker voor mensen rond het sociaal minimum. Dit is echt heel belangrijk en dus moet met deze woningen in Vreeswijk zorgvuldig en goed worden omgegaan”, aldus Feenstra.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten