Zo komt het toekomstige stationsgebied in City Nieuwegein eruit te zien

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUWEGEIN • Het stationsgebied in City Nieuwegein gaat onherkenbaar veranderen. Er komen 450 nieuwe koop- en huurwoningen, moderne tram- en busstations en goede fiets- en looproutes. Ook komt er meer ruimte voor groen.


Dat is te zien in de video van de gemeente Nieuwegein. “Over enkele jaren kent u het gebied niet meer terug. Dan wonen er nieuwe bewoners in de 450 nieuwe woningen. Reizigers kunnen comfortabel reizen van en naar het moderne knooppunt voor tram en bus in City. Met de nieuwe trams met lage instap en elektrische bussen. Vanaf het stationsplein loop je zo naar de winkels van Cityplaza. En er zijn goede loop en fietsroutes door het gebied”, schreef de gemeente al eerder op haar website. 

Levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer

De vernieuwing van het stationsgebied is in mei gestart. Toen sloopte de wethouder van wonen, bouwen en transformeren, Hans Adriani, een stukje uit de zijmuur van het oude theater DE KOM. Hiermee gaf hij het startsein voor de metamorfose van het stationsgebied. 

Adriani zei toen: “We maken City levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer. Op termijn heeft iedereen hier voordeel van. Woningzoekenden, bewoners, winkeliers, reizigers en bezoekers van Cityplaza.”

2024

Het vernieuwde stationsgebied is waarschijnlijk in 2024 klaar. Dit gebied is onderdeel van de vernieuwing van City Nieuwegein. Daar komen in totaal 1.600 tot 2.000 nieuwe woningen voor starters, stellen, senioren en mensen met zorgbehoefte. Het gaat om (sociale) huur- en koopwoningen.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten