• Een schets van de Zeepfabriek.
• Een schets van de Zeepfabriek. Foto: Aangeleverd

Van meubels restylen tot voetballen uit een rolstoel: de nieuwe bedrijven in de zeepfabriek

Nieuws 720 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De Padel Fabrique ging hen al voor, nu hebben ook Tech2play en Made by A. een tijdelijk onderkomen in de voormalige Persil zeepfabriek. Tot er een nieuwe bestemming aan het terrein wordt gegeven kunnen kleine bedrijven op het terrein en in het gebouw terecht.

“Toen ik mijn vorige werkplek in Nieuwegein had fietste ik elke dag langs de Persilfabriek. Destijds had ik al de gedachte: ‘dat heeft wel wat.’ Toen er een tijdelijke plek te huur kwam aarzelde Michiel van der Boom geen moment. “Op deze plek ga je veel reuring krijgen. Al die start ups bij elkaar, dat wordt echt gezellig. Ik heb nu al zin in de vrijdagmiddagborrel.” 

‘Wij hebben veel ruimte nodig’

Toegegeven, steeds naar een andere plek kan onrust veroorzaken, maar de huurtarieven ten opzichte van een permanente plek maken dat wel goed. Bovendien zijn de werkplekken in de Zeepfabriek zeer ruim bemeten. 

“En wij hebben veel ruimte nodig,” zegt Van der Boom. Zijn bedrijf Tech2play LINK ontwikkelt voetbalschieters. Zodat voetballen vanuit je rolstoel mogelijk is. Michiel van der Boom zat al op vijf plekken rondom Utrecht, onder meer in de bossen van Zeist. “Je komt op bijzondere plekken.” 

Van 30 tot 800 vierkante meter

VPS is de verhuurder van de tijdelijke ruimtes. Verhuurd wordt aan bedrijven als ateliers, fotostudio’s en kantoren die een werkruimte zoeken, of sport- en spelmogelijkheden zoals de padelbanen. Djéla Hania, verantwoordelijk voor de communicatie van VPS, vertelt dat het gaat om ruimtes variërend van 30 tot 800 vierkante meter. VPS zorgt voor tijdelijke verhuur van de ruimtes. 

Minimaal een jaar in zeepfabriek

Inschrijven kan via de website van VPS. Hania kan moeilijk inschatten hoe lang de tijdelijke bedrijfjes in de voormalige Persil-fabriek kunnen blijven. “We gaan uit van minimaal een jaar, maar wij hopen natuurlijk nog veel langer! Dit hangt helemaal af van de toekomstige plannen en ontwikkelingen met het fabrieksterrein.”

Veel aanspraak

Annemieke Esenkbrink heeft sinds een jaar met Made by A. een bedrijf dat meubels restylt door ze te schilderen en een ander formaat te geven. Ze huurt sinds begin april een ruimte van 60 vierkante meter. 

“Dat is voor mij ideaal, de meeste bedrijfsruimtes zijn 300 vierkante meter en voor mij te groot.” Ze kon heel snel terecht in de fabriek en hoopt er langer dan een jaar te kunnen blijven. Ze heeft veel aanspraak op het terrein. “Er zit een timmerman, een meubelmaker, een atelier, ik ben de zesde huurder. Er zitten er nu alweer tien meer.”

Jurgen van Dijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Kleedjesmarkt aan de Nedereindseweg op Koningsdag in Nieuwegein.
Jutphaas viert Koningsdag: superlange kleedjesmarkt en muziek op Muntplein FOTO EN VIDEO 27 apr, 15:18
• Rommelmarkt op Koningsdag in Vreeswijk.
Drukte van belang op Koningsdag in Vreeswijk FOTOREPORTAGE 27 apr, 14:18
• Foto ter illustratie.
Gemeente Nieuwegein heeft (nog) geen plannen voor eigen warmtebedrijf Nieuws 26 apr, 16:09
• Foto uit de oude doos: in de mobilisatie van 1939 was de fiets nog een belangrijk vervoermiddel.
Jeugdherinneringen uit oorlog gezocht: 'Brieven, foto's of een oude radio' Nieuws 26 apr, 15:51
• De monumentale boerderij De Middenhof waarin de gemeente een seniorencomplex wil bouwen.
HKN over bouw seniorencomplex De Middenhof: 'Tast monumentale boerderij aan' Nieuws 26 apr, 15:37
• Foto ter illustratie.
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 26 apr, 14:16
• Nedereinse plas.
Gemeente Utrecht: 'Kom meepraten over toekomst Nedereindse Park' Nieuws 26 apr, 14:12
• V.l.n.r.: Steven Nieberg, Jolanda Romijn, Jan Koot, Marijke van Beukering, Yousry El Kashif, Joke van Oort, Jaap van Zoest, Abdoel Sahied Jafar en Haliman Jafar-Khodabaks.
Deze acht Nieuwegeiners ontvingen dit jaar een lintje VIDEO 26 apr, 13:28