<p>Er wordt door de NVC-dames al volop getraind.</p>

Er wordt door de NVC-dames al volop getraind.

(Foto: aangeleverd)

NVC-dames spelen in promotieklasse, maar personele bezetting baart zorgen

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Op zaterdag 18 september begint ook voor het damesvolleybalteam van NVC het nieuwe seizoen. De dames van de nieuwe trainer Wim Vogelzang komen dit seizoen, dat met een thuiswedstrijd tegen Shot begint, uit in de promotieklasse. 


Er wordt al volop getraind, maar klaar voor het nieuwe seizoen lijkt het team nog niet. Het team kampt met personele problemen. Zo wordt vooral gezocht naar buitenaanvallers en diagonaalspelers. 

De coronacrisis heeft bij veel verenigingen geleid tot magere selecties. Ook bij NVC. “Wij zijn dit jaar wat breder aan het zoeken. De huidige speelsters stellen zich voor via Facebook en Instagram, waardoor een goed beeld van het aankomende team ontstaat. Een nieuw team eigenlijk, want trainer Wim Vogelzang is druk bezig een nieuw team op poten te zetten”, vertelt voorzitter Sander Bos. 

“Daarin is ook plaats voor nieuw talent of ex-volleybalsters uit Nieuwegein en omstreken, die weer willen gaan volleyballen nu de corona wat lijkt te zijn beteugeld.” 

22 wedstrijden
Dit seizoen trainen de dames tweemaal per week en de wedstrijden worden op zaterdag gespeeld. De competitie bestaat uit 22 wedstrijden. Als aanvulling op de trainingen gaan de dames in De Mix fitnessen.

Voor een team dat in de promotieklasse uitkomt, is er al best veel geregeld. Het team is inmiddels zes dames sterk, terwijl er twee structurele meetrainsters zijn. Enkele dames hebben inmiddels toegezegd de komende twee weken mee te trainen. Volgens voorzitter Bos komt er dit jaar vanuit de jeugd nog niets door. Dat heeft niets met het ontbreken van talent te maken, maar met leeftijd. Voorlopig moeten de jeugdige talentjes wachten.

Thijs Middelkoop

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten