<p>Het eerste zondagelftal van JSV.</p>

Het eerste zondagelftal van JSV.

(Foto: Jordi Jupijn)

JSV start volgend seizoen tóch met eerste zondagelftal: ‘We wilden per se doorgaan’

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Het zag er even naar uit dat JSV komend seizoen, net als VSV Vreeswijk, zonder eerste elftal de competitie zou ingaan. Dat blijkt nu toch niet het geval te zijn. 


Dankzij een drietal JSV’ers blijft het eerste zondagelftal van de club namelijk bestaan. Dat zijn Rick Werkhoven, Remon Schinkel en Joey Punt.

‘We hebben er alles aan gedaan’
“Er is inderdaad sprake van geweest dat het eerste zondagelftal, zoals meer eerste elftallen in de regio, zou verdwijnen”, aldus Joey. De oorzaak was dat de trainer van het elftal naar een andere club vertrok en een aantal spelers hem volgde.

Joey: “Maar wij wilden per se doorgaan met zondag 1. We hebben er dan ook alles aan gedaan om een nieuw zondag 1 klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. En gelukkig met succes.” 

Taakverdeling
Rick gaat de groep van 19 selectiespelers trainen met assistentie van Remon. Joey wordt teammanager. “Mijn taak is ervoor te zorgen dat de beide trainers zoveel mogelijk met het elftal bezig kunnen zijn. De rest is mijn pakkie-an”, zegt ze.

Helaas beschikken ze nog niet over een grensrechter. Joey: “Als iemand zich geroepen voelt dan kan ‘ie altijd met ons contact opnemen.”

Supporter
Joey is geen vreemde in het voetbalwereldje: ze heeft een paar seizoenen bij Brederodes gespeeld - waarvan één seizoen met een hamstringblessure. Vorig seizoen was ze overigens ook al betrokken bij JSV zondag, maar toen als trouwe supporter van een vriend: de doelman van zondag 1.

Nu wordt het allemaal een heel ander verhaal. “Ik ga me veel meer bemoeien met wedstrijdzaken en dat soort dingen”, aldus Joey. 

Voorbereidingen
Ze is blij dat ze hebben hebben doorgezet. “Ik weet dat het zondagvoetbal steeds meer overvleugeld wordt door het zaterdagvoetbal, maar we vinden het fijn dat dat bij JSV nog niet het geval is. Ik ben van mening, dat JSV een eerste zondagelftal moet hebben en dat ook zo moet blijven.”

Het elftal gaat binnenkort met de voorbereidingen beginnen om daarna in de vierde klasse te kunnen starten. 

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten