Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Europees Kampioenschap softbal voor vrouwen komt naar Nieuwegein: ‘Geweldig spektakel’

Sport 716 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het Europees Kampioenschap softbal voor vrouwen gaat in Nieuwegein, Utrecht en De Bilt plaatsvinden. Dat staat in een persbericht aan onze redactie.

Drie softbalverenigingen in Nieuwegein, Utrecht en De Bilt draaien momenteel overuren om het EK voor te bereiden. Het gaat om de Nieuwegein Diamonds, UVV en Wombats/Centrals. 

De drie clubs brengen alles in gereedheid om meer dan 500 speelsters te ontvangen op hun parken. Een enorme klus, want in de week van 1 tot en met 7 september moeten zij meer dan 100 softbalwedstrijden faciliteren. UVV is aangewezen als organisator van het geheel.

Speelschema

Inmiddels is het speelschema voor het toernooi vrijgegeven. Het toernooi wordt in drie stappen gespeeld. Het Nederlandse damessoftbalteam moet die drie fases doorlopen in hun jacht op titelprolongatie. In de voorronde ontmoet het Spanje, Tsjechië en Duitsland. 

In de tweede ronde komen de vrouwen de beste teams uit de andere poule tegen, waarna uiteindelijk de eindronde gespeeld wordt met als hoogtepunt de finale. Op 11 april wordt het hele speelschema van alle landen gepubliceerd op de website van het toernooi.

‘Geweldig spektakel’

“Het is fantastisch dat de meeste topteams van het totale Europese veld met 23 teams op alle locaties spelen. Het Koninkrijksteam is dus ook in Nieuwegein en De Bilt te zien. We zijn er trots op dat we dat goed voor elkaar hebben gekregen.”, meldt de voorzitter van de UVV-organisatie Minou Groenewoud. 

Ze voegt eraan toe: “Het belooft een geweldig spektakel te worden op de softbalparken, want naast wedstrijden om het Europees Kampioenschap is volop ruimte om kennis te maken met het softbal. Elke organiserende club staat voor een aantal side events, zodat er meer is dan alleen wedstrijden van nationale teams”.

‘Jeugd bereiken’

De organisatie werkt samen met de Nederlandse Federatie KNBSB om het Europees avontuur optimaal in te vullen. Er is aandacht voor andere onderdelen van het softbal, zoals ‘slowpitch softbal’, ‘baseball5’ (de urban versie van honkbal en softbal) en culturele manifestaties. 

Het management van de organisatie smeedt nu de plannen tot één geheel. “Belangrijk is dat wij jeugd kunnen bereiken om onze teamsporten te leren kennen. Met Sport Utrecht hebben we daarvoor een goede partner. Maar ook doelgroepen die softbal nog niet kennen benaderen wij serieus. Expats, nieuwe immigranten en studenten zijn belangrijke targets voor onze sport. Die komen allemaal aan hun trekken voor en tijdens het Europees Kampioenschap in september”, aldus Groenewoud. 

Nederland - Duitsland in Nieuwegein

Op woensdag 4 september speelt Nederland tegen Duitsland in Nieuwegein. Het speelschema voor het Koninkrijksteam, dat tijdens het EK op gaat voor prolongatie van de Europese titel, ziet er als volgt uit:

Zondag 1 september

Koninkrijksteam - Spanje

15.00 uur

UVV

Maandag 2 september

Koninkrijksteam – Tsjechië

20.00 uur

UVV

Dinsdag 3 september

Koninkrijksteam – n.t.b.

15.00 uur

UVV

Dinsdag 3 september

Koninkrijksteam – n.t.b.

20.00 uur

Centrals/Wombats

Woensdag 4 september

Koninkrijksteam – Duitsland

20. 00 uur

Nieuwegein Diamonds

Vanaf 1 mei gaat de ticketverkoop live. “Uniek in de kaartverkoop is dat je met een dagticket alle wedstrijden op die dag op alle parken kunt bezoeken. En voor de prijs van 8,50 euro per dag kan je een hele dag genieten van topwedstrijden”, eindigt Groenewoud.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Kleedjesmarkt aan de Nedereindseweg op Koningsdag in Nieuwegein.
Jutphaas viert Koningsdag: superlange kleedjesmarkt en muziek op Muntplein FOTO EN VIDEO 27 apr, 15:18
• Rommelmarkt op Koningsdag in Vreeswijk.
Drukte van belang op Koningsdag in Vreeswijk FOTOREPORTAGE 27 apr, 14:18
• Foto ter illustratie.
Gemeente Nieuwegein heeft (nog) geen plannen voor eigen warmtebedrijf Nieuws 26 apr, 16:09
• Foto uit de oude doos: in de mobilisatie van 1939 was de fiets nog een belangrijk vervoermiddel.
Jeugdherinneringen uit oorlog gezocht: 'Brieven, foto's of een oude radio' Nieuws 26 apr, 15:51
• De monumentale boerderij De Middenhof waarin de gemeente een seniorencomplex wil bouwen.
HKN over bouw seniorencomplex De Middenhof: 'Tast monumentale boerderij aan' Nieuws 26 apr, 15:37
• Foto ter illustratie.
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 26 apr, 14:16
• Nedereinse plas.
Gemeente Utrecht: 'Kom meepraten over toekomst Nedereindse Park' Nieuws 26 apr, 14:12
• V.l.n.r.: Steven Nieberg, Jolanda Romijn, Jan Koot, Marijke van Beukering, Yousry El Kashif, Joke van Oort, Jaap van Zoest, Abdoel Sahied Jafar en Haliman Jafar-Khodabaks.
Deze acht Nieuwegeiners ontvingen dit jaar een lintje VIDEO 26 apr, 13:28