• JSV heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen VVIIJ.
• JSV heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen VVIIJ. Foto: Aangeleverd

JSV speelt gelijk tegen koploper VVIJ: 1-1

Sport 368 keer gelezen

NIEUWEGEIN • JSV heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen koploper VVIIJ: het werd 1-1. 

Na de overwinningen van JSV tegen Nita en SCH’ 44 kwam VVIJ naar Nieuwegein. Daar waar SCH’ 44 misschien nog iets te gemakkelijk had gedacht over het potje tegen JSV, had VVIJ zich terdege voorbereid.

Puzzel

JSV had na een prima week trainen wel de nodige uitdagingen. De gehele achterhoede was geschorst, afwezig wegens andere verplichtingen of geblesseerd. 

Gelukkig was daar Timo Arnold Bik die vanuit het tweede elftal bij wilde springen in de verdediging. Samen met Mouad el Haddad en gelegenheidsrechtsachter Adam Abrini vormde hij de achterhoedde. 

Op links zou eerst Xavi Spies starten, maar door een blessure van Luciano Poeketi moest ook Kevin Kap aan de bak. En dat terwijl hij donderdag nog met een pijnlijke hamstring van het veld was gestapt. 

De rest van de bank werd bezet door Thijs Schaftenaar en Suhail Arya van de O23, met daarnaast dan de geblesseerde Luciano Poeketi. Vooraf dus genoeg puzzels om op te lossen, en toch was de ploeg vol vertrouwen.

Slechte wedstrijd

Het werd een, van beide kanten, slechte wedstrijd. De eerste aanname was vaak al beroerd, om het daarna over de tweede bal nog maar helemaal niet te hebben. Spannend was het daarmee wel. 

Gedurende de eerste helft waren er goede reddingen van Tom van der Wulp, maar ook grote kansen op uitbraken voor JSV. Het leek naar de thee toe een 0-0 stand te gaan worden tot VVIJ vlak voor rust toch het gaatje vond voor de 0-1.

Ondanks die stand, was de sfeer in beide kleedkamers eigenlijk precies andersom. Tuurlijk, JSV moest ook even goed schakelen en Kevin Kap moest echt de rust pakken die nodig was om ook het einde van het seizoen goed mee te kunnen doen. Maar er was geen paniek en JSV had het gevoel dat het verschil nog altijd gemaakt kon worden.

Bij VVIJ werden echter harde noten gekraakt in de kleedkamer. De trainer daar was er duidelijk niet gerust op en maande zijn ploeg om bij de les te blijven.

Gelijkmaker in 75e minuut

De tweede helft was een kopie van de eerste. Met Stephen van den Tempel voor Kevin Kap was de verdediging weer op orde en ging JSV verder met het beoogde doel: minimaal de gelijkmaker scoren. 

Hoewel de verdediging van JSV zwaar onder druk kwam te staan, gaf zij geen krimp en het was juist die verdediging die de toon zette in de aanval. Veelvuldig kwam Adam Abrini naar voren en met hem ook Timo Arnold Bik, afgewisseld met Calvin Vanokas en Mouad el Haddad. 

En het was die laatste die zorgde voor de beslissende pass op Amin Darghal, die goed werd vrijgespeeld en alleen op de keeper af kon lopen. Ondanks de druk van de verdedigers achter hem hield hij het hoofd koel en prikte de bal langs de keeper: 1-1 in de 75e minuut. 

En 5 minuten later was daar de vrijwel identieke situatie, waarbij Amin helaas de keeper net niet wist te passeren. Maar eerlijk is eerlijk, 2-1 was misschien iets te veel van het goede geweest. De invallers hielpen JSV door het laatste kwartier en het punt werd over de streep getrokken.

Benschop

Daar waar dit soort potjes in de eerste seizoenshelft vaak nog de verkeerde kant uit vielen voor JSV, zijn de 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden een prima resultaat. Volgende week speelt JSV tegen Benschop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Kleedjesmarkt aan de Nedereindseweg op Koningsdag in Nieuwegein.
Jutphaas viert Koningsdag: superlange kleedjesmarkt en muziek op Muntplein FOTO EN VIDEO 27 apr, 15:18
• Rommelmarkt op Koningsdag in Vreeswijk.
Drukte van belang op Koningsdag in Vreeswijk FOTOREPORTAGE 27 apr, 14:18
• Foto ter illustratie.
Gemeente Nieuwegein heeft (nog) geen plannen voor eigen warmtebedrijf Nieuws 26 apr, 16:09
• Foto uit de oude doos: in de mobilisatie van 1939 was de fiets nog een belangrijk vervoermiddel.
Jeugdherinneringen uit oorlog gezocht: 'Brieven, foto's of een oude radio' Nieuws 26 apr, 15:51
• De monumentale boerderij De Middenhof waarin de gemeente een seniorencomplex wil bouwen.
HKN over bouw seniorencomplex De Middenhof: 'Tast monumentale boerderij aan' Nieuws 26 apr, 15:37
• Foto ter illustratie.
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 26 apr, 14:16
• Nedereinse plas.
Gemeente Utrecht: 'Kom meepraten over toekomst Nedereindse Park' Nieuws 26 apr, 14:12
• V.l.n.r.: Steven Nieberg, Jolanda Romijn, Jan Koot, Marijke van Beukering, Yousry El Kashif, Joke van Oort, Jaap van Zoest, Abdoel Sahied Jafar en Haliman Jafar-Khodabaks.
Deze acht Nieuwegeiners ontvingen dit jaar een lintje VIDEO 26 apr, 13:28