De overeenkomst voor de realisatie is ondertekend door Perry van Leeuwen, commercieel directeur bij BAM Wonen en Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen.
De overeenkomst voor de realisatie is ondertekend door Perry van Leeuwen, commercieel directeur bij BAM Wonen en Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen. Foto: PR

LEKSTEDEwonen en BAM Wonen: 26 huurwoningen in Hoef en Haag

Algemeen 872 keer gelezen

REGIO LEKSTEDEwonen en BAM Wonen hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van 26 eengezinswoningen in ‘Het Dorpshart’ in Hoef en Haag.  Na de zomer begint de bouw en dit najaar zal de verhuur van deze woningen starten. Hiermee wordt het aantal huurwoningen in het nieuwe dorp aan de Lek verder uitgebreid.

Hoef en Haag is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaars AM en BPD. In de afgelopen jaren is het gegroeid tot een dorp van circa duizend woningen. De groei zal verder doorgaan tot een totaal van achttienhonderd woningen, waarvan 360 sociale huurwoningen voor LEKSTEDEwonen. Er wordt daarmee voorzien in de grote lokale en regionale vraag naar huur- en koopwoningen.

Oudhollandse architectuur

De 26 huurwoningen komen uit de BAM Wooncollectie en worden uitgevoerd in Oudhollandse architectuurstijl. Er worden woningen in twee typen gebouwd: 4-kamer eengezinswoningen en seniorenwoningen. De woningen worden goed geïsoleerd, zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp met vloerverwarming. Het toegepaste hout is voorzien van een FSC-keurmerk. Alle woningen krijgen een schuine kap en tuin om het dorpse karakter van dit deel van Hoef en Haag te benadrukken.

Ed de Groot: “De vraag naar goede en betaalbare huurwoningen blijft onverminderd groot. We zijn blij dat we met twee verschillende typen, woningen voor verschillende doelgroepen aan ons aanbod van huurwoningen in Hoef en Haag kunnen toevoegen. We kennen de woningen uit de BAM Wooncollectie uit eerdere bouwprojecten en zijn tevreden over de hoogwaardige kwaliteit. Een groot aantal woningzoekenden staat te popelen om dergelijke woningen te kunnen betrekken”.

Perry van Leeuwen: “We zijn verheugd dat we ook in dit deel van Hoef en Haag 26 huurwoningen mogen realiseren. Deze ontwikkeling past in onze jarenlange samenwerking met LEKSTEDEwonen. Samen met de koopwoningen krijgt Hoef en Haag er binnenkort een kwalitatief mooie woonbuurt bij”.

Kijk voor meer informatie over het project op www.lekstedewonen.nl.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Autobrand op A2 tussen knooppunt Ouderijn en Nieuwegein met korte video 1 okt., 19:03
Afbeelding
Donij van Doorn zingt in de Partner Nieuws 1 okt., 16:37
Afbeelding
Recreatieve Activering-coördinator Sarah Hockers: 'Echt in elke wijk zijn er leuke dagactiviteiten' Nieuws 30 sep., 12:00
Afbeelding
Bouwgein krijgt geld van school voor buitenspeelkeuken Nieuws 30 sep., 10:18
Afbeelding
Twee geparkeerde auto's compleet uitgebrand 112 30 sep., 08:43
Afbeelding
Dodelijk ongeval bij City Plaza, verdachte aangehouden UPDATE 29 sep., 14:27
Afbeelding
UMC Utrecht en NU'91 geschokt na schietpartij Erasmus MC Nieuws 29 sep., 12:56
Afbeelding
Schaapskudde Nieuwegein getroffen door Blauwtong: ''Eentje vond ik dood aan in de weide'' Nieuws 29 sep., 10:25