<p>Mede door de situatie in Afghanistan is er volgens GroenLinks Nieuwegein grote behoefte aan extra opvangcapaciteit voor vluchtelingen. </p>

Mede door de situatie in Afghanistan is er volgens GroenLinks Nieuwegein grote behoefte aan extra opvangcapaciteit voor vluchtelingen.

Foto: stockfoto (123RF.com)

GroenLinks vraagt naar bereidheid gemeente Nieuwegein om extra vluchtelingen op te nemen

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • GroenLinks heeft donderdagavond gevraagd naar de bereidheid van de gemeente Nieuwegein om extra vluchtelingen op te nemen. Mede door de situatie in Afghanistan is er volgens de partij grote behoefte in Nederland aan extra opvangcapaciteit voor vluchtelingen. 


Onlangs heeft minister Ollongren provincies en gemeentebesturen opgeroepen om alles op alles te zetten om meer opvangplekken voor asielzoekers en huisvestingplekken voor statushouders te creëren. 

Geschikte locaties voor opvang

Daarom heeft GroenLinks in de Avond van de Raad van 9 september gevraagd hoe het College gaat antwoorden op deze noodoproep. Namens het College antwoordt wethouder Jan Kuijper dat Nieuwegein zich zal inzetten voor de opvang van Afghaanse vluchtelingen. 

Samen met andere gemeenten en de provincie kijkt Nieuwegein naar geschikte locaties voor opvang. GroenLinks heeft er vertrouwen in dat Nieuwegein ruimhartig zal zijn en een bijdrage gaat leveren om vluchtelingen een veilig onderkomen te bieden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten