<p>De koppeling van de Uithoflijn met de SUNIJ-lijn richting Nieuwegein en IJsselstein is uitgesteld met een jaar.&nbsp;</p>

De koppeling van de Uithoflijn met de SUNIJ-lijn richting Nieuwegein en IJsselstein is uitgesteld met een jaar. 

(Foto: ©zontomaatje/123RF.COM)

Koppeling tussen Uithoflijn en tram naar Nieuwegein en IJsselstein weer uitgesteld

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De koppeling van de Uithoflijn met de SUNIJ-lijn richting Nieuwegein en IJsselstein is weer uitgesteld. Dat blijkt uit een brief van wethouder Lot van Hooijdonk aan de Utrechtse gemeenteraad.


De koppeling van de twee tramlijnen had oorspronkelijk deze maand moeten gebeuren, maar is nu uitgesteld met een jaar. De nieuwe deadline is het tweede kwartaal van 2022. Van Hooijdonk laat in de brief weten dat de vertraging komt door de voorbereidingswerkzaamheden die nog moeten gebeuren in het stationsgebied in Utrecht en Nieuwegein.

Utrecht Science Park

De SUNIJ-lijn (lijn 61) en de Uithoflijn (lijn 22) moeten uiteindelijk een geheel vormen, waardoor reizigers rechtstreeks van IJsselstein en Nieuwegein naar Utrecht Science Park kunnen en andersom. Zonder over te stappen op Utrecht centraal.  

Het is niet de eerste keer dat er vertragingen in de planning rondom de tram zijn. Eind 2020 ontbrak er een vergunning om passagiers te mogen laten rijden.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten