met video

Breakdancer Jeroen is op weg naar wereldrecord radslagen maken en eindigt in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN/GORINCHEM • Jeroen van der Linden (31) uit Gorinchem is bezig met een nieuw officieus wereldrecord: 30 kilometer radslagen maken, van Gorinchem naar het centrum van Nieuwegein. Dat schrijft AD Utrechts Nieuwsblad. Met zijn uitdaging probeert hij zoveel mogelijk geld op te halen voor Justdiggit, een organisatie die met projecten de opwarming van de aarde probeert tegen te gaan.


Een half uurtje later dan gepland ging de Gorcumse breakdancer en oprichter van de BreakSquad crew maandagochtend op pad. De vertraging werd veroorzaakt door een lekke band van de bakfiets waarin de apparatuur mee moest om een livestream mogelijk te maken. De hele dag wordt er gefilmd. Het is de bedoeling dat Jeroen voor 20.00 uur vanavond in het Nieuwegeinse winkelcentrum aankomt.

5.000 euro

De breakdancer wordt gesteund door leden van zijn dansgroep en zijn ouders, die met een auto vol eten en drinken achter hun zoon aanrijden. In dunne kleding en met werkhandschoenen aan is de Gorcumer aan zijn lange reis begonnen, in de hoop minimaal 5000 euro voor het goede doel op te halen. 

Jeroen beklom al eens 112 keer De Grote Toren in zijn woonplaats, liep op zijn handen over de stadswallen in Gorinchem en ging al koprollend van Gorinchem naar Papendrecht. Met zijn challenge  is hij deze keer in samenwerking met Justdiggit de uitdaging aangegaan. 

Supporters kunnen een ‘bund’ voor 5 euro per stuk kopen. Dit is een kuil die wordt gegraven om regenwater op te vangen. Rond 13.30 uur stond de teller op 171. Van der Linden wil duizend bunds ophalen. Of, zoals hij het zelf omschrijft: ‘Awareness is only a start, let’s make a change now.’  

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten