<p>Volgens de officier van justitie is verdachte Marco van D. schuldig aan dood door schuld door roekeloos rijgedrag. </p>

Volgens de officier van justitie is verdachte Marco van D. schuldig aan dood door schuld door roekeloos rijgedrag.

(Foto: stockfoto)

OM eist 6 jaar cel voor hardrijder die met 256 km/u vrouw doodreed op A2 bij Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN/UTRECHT • Het Openbaar Ministerie eist zes jaar gevangenisstraf tegen de 22-jarige Utrechter die eind vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Nieuwegein. Dat schrijft RTV Utrecht.


Hij reed op woensdagavond 23 december minstens 256 kilometer per uur toen zijn Audi RS6 auto een klapband kreeg en tegen de auto van een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein reed. Zij overleed ter plekke. De bestuurder en andere inzittenden sloegen op de vlucht. 

Roekeloos rijgedrag
Volgens de officier van justitie is verdachte Marco van D. schuldig aan dood door schuld door roekeloos rijgedrag. Naast een celstraf zou de rechtbank hem een rijontzegging van tien jaar moeten opleggen. 

Ook zou hij de nabestaanden tienduizenden euro’s schadevergoeding moeten betalen, vindt het OM. Verder zou de Utrechter een openstaande voorwaardelijke straf van drie maanden, voor een inbraak, nu alsnog moeten uitzitten.

Uitspraak
De rechtbank doet op 8 december uitspraak in de zaak.

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier