<p>Wethouders Ellie Eggengoor, Jan Kuiper en Marieke Schouten hijsen de Orange the World-vlag.</p>

Wethouders Ellie Eggengoor, Jan Kuiper en Marieke Schouten hijsen de Orange the World-vlag.

(Foto: Jan Buteijn)

Gemeente hijst de vlag om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein zegt nee tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en sluit zich aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. Deze campagne start op 25 november en duurt tot 10 december. 


Donderdag hebben de wethouders Ellie Eggengoor, Jan Kuiper en Marieke Schouten, samen met Resie Meisters (Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht), de Orange the World-vlag gehesen bij het Stadshuis om hier aandacht voor te vragen. Daarnaast kleurt Stadstheater DE KOM tijdens de campagne oranje.

45 procent
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van alle vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse ‘16 days of action’ van Orange the World.

In Nederland wordt deze campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs. Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht - een serviceclub van vakvrouwen voor vrouwen met leden uit Nieuwegein, IJsselstein, Vianen en omstreken - organiseren en ondersteunen deze actie.

Ik ben #medestander
“Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen. Iedereen kan helpen om geweld te voorkomen”, aldus de gemeente in een persbericht. Met de actie Ik ben #medestander ondersteunt de gemeente deze boodschap. “Help ook mee en onderteken de #medestanderpledge op orangetheworld.nl“.

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier