<p>De verwachting is dat de gevolgen van de snel om zich heen grijpende omikronvariant vanaf volgende week zichtbaar wordt in de ziekenhuizen.</p>

De verwachting is dat de gevolgen van de snel om zich heen grijpende omikronvariant vanaf volgende week zichtbaar wordt in de ziekenhuizen.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Nog geen stijging van aantal coronapatiënten in St. Antonius Nieuwegein (en andere Utrechtse ziekenhuizen)

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Hoewel het aantal positieve tests snel toeneemt, is in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein vooralsnog geen stijging te zien van het aantal coronapatiënten. Dit geldt ook voor andere Utrechtse ziekenhuizen. 


In het Nieuwegeinse ziekenhuis liggen op dit moment 27 mensen met covid op de verpleegafdeling en 9 op de intensive care. Op 1 januari waren dit er respectievelijk 26 en 10. Er is in de loop van de week dus niet veel veranderd.

Totale bezetting
In het UMC Utrecht, Sint Antonius Nieuwegein, Diakonessenhuis en Meander Medisch Centrum liggen op dit moment in totaal 89 mensen met covid op de verpleegafdeling en 29 op de intensive cares. De totale bezetting is vandaag dus 118, maandag was dit nog 131.

Op de intensive cares van de Utrechtse ziekenhuizen is nog sprake van een lichte daling: op 1 januari lagen daar nog 34 covidpatiënten, vandaag 29. Op de verpleegafdelingen schommelen de cijfers sinds Nieuwjaarsdag tussen de 86 en 98 opnames. 

Omikronvariant
De verwachting is dat de gevolgen van de snel om zich heen grijpende omikronvariant vanaf volgende week zichtbaar wordt in de ziekenhuizen.

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier