<p>Ina van Doorn-Pol (midden) met haar Anna van Rijnpenning.</p>

Ina van Doorn-Pol (midden) met haar Anna van Rijnpenning.

(Foto: Kees van der Meer)

Nieuwegeinse Ina krijgt penning voor vrijwilligerswerk bij ziekenhuis en bibliotheek

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Ina van Doorn-Pol heeft vanochtend de Anna van Rijnpenning uit handen van burgemeester Frans Backhuijs gekregen. Ze kreeg deze penning vanwege haar verdiensten voor de Nieuwegeinse gemeenschap. 


Ina is al 35 jaar vrijwilliger bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daarvoor was zij ongeveer 20 jaar vrijwilliger voor de openbare bibliotheek in Vreeswijk. Ina reageerde aangenaam verrast toen ze de penning kreeg: “Wat een verrassing, ik ben heel blij met deze waardering”.

Luisterend oor
Bij het ziekenhuis vervoerde Ina onder meer patiënten met rolstoel of bed tussen polikliniekafdelingen, verpleegzalen en andere ruimtes. Daarnaast begeleidde ze patiënten en hun familie. Dit was vaak een combinatie van inhoudelijke voorlichting, troosten of gewoon een luisterend oor bieden.

Voorlezen
Bij de openbare bibliotheek in Vreeswijk had Ina verschillende taken, bijvoorbeeld de boekeninname en -uitgifte, het op orde houden van het boekenbestand, voorlichting en wegwijs maken van mensen bij het zoeken naar het juiste materiaal, bemiddeling bij het moeten toepassen van boetes en orde houden in de leeszaal.

Daarnaast was Ina gastvrouw en deed ze mee aan voorleessessies voor de jeugd om lezen te bevorderen. 

‘Onmisbaar’
“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving: zonder hen zou er veel minder tot stand komen”, aldus de gemeente Nieuwegein die Ina bedankt voor haar inzet.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten