<p>Wethouder Jan Kuiper.</p>

Wethouder Jan Kuiper.

(Foto: Kees van der Meer)

Wethouder Jan Kuiper neemt na vier jaar afscheid van de Nieuwegeinse politiek

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Wethouder Jan Kuiper neemt na vier jaar afscheid van de Nieuwegeinse politiek. Het CDA maakt geen deel uit van de nieuwe coalitie en daarom moet Kuiper vertrekken. 


“Het waren vier enerverende en mooie jaren”, zegt Kuiper nu het afscheid als wethouder in Nieuwegein nadert. “Ik heb geprobeerd het CDA lokaal een gezicht te geven door intensief met de stad samen te werken. Een gemeente te vertegenwoordigen die aansluit bij de kracht in de stad.”

Wijk bij Duurstede
Kuiper heeft inmiddels alweer een nieuwe uitdaging gevonden: hij gaat aan de slag als wethouder in Wijk bij Duurstede. “Het CDA draagt mij daar voor als hun wethouder”, zegt hij. “Ik ervaar die kans als een bijzonder geschenk. Een kans om opnieuw het CDA smoel te geven. Ik ga opnieuw heel erg mijn best doen er goede jaren van te maken.”

Afscheid
Over het vertrek van Kuiper zegt CDA-fractievoorzitter Helen Adriani: “We zullen Jan missen, maar wensen hem vooral heel veel succes in Wijk bij Duurstede. Mooi dat hij het wethouderschap daar verder kan oppakken en dat is hem heel erg gegund.”

Het afscheid van wethouder Kuiper vindt plaats op 22 juni in het Stadshuis in Nieuwegein.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten