<p>Frits de Gooijer (links), die al eerder het eerste team van Koveni onder zijn hoede had, ging graag in op het verzoek om weer hoofdtrainer te worden.</p>

Frits de Gooijer (links), die al eerder het eerste team van Koveni onder zijn hoede had, ging graag in op het verzoek om weer hoofdtrainer te worden.

(Foto: archief)

Frits de Gooijer opnieuw hoofdtrainer Koveni

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • In het afgelopen seizoen, dat vanwege Crona voortijdig werd afgebroken, trainde Frits de Gooijer - samen met Emma de Graaf - de A-junioren van Koveni. Komend seizoen staat de korfbaloefenmeester echter weer aan het roer bij het eerste team van de Nieuwegeinse korfbalvereniging. Hij wordt de opvolger van Stephan Cinjee, die bij Koveni is vertrokken.


Frits de Gooijer, die al eerder het eerste team van Koveni onder zijn hoede had, ging graag in op het verzoek van het bestuur om weer hoofdtrainer te worden. Hij vindt het spelletje veel te leuk om er niets mee te doen. Bovendien vond hij dat hij, na een extreem heftige periode, een uitlaatklep nodig had. 

“Het eerste team gaat op het veld in de vierde klasse spelen”, vertelt De Gooijer. “Na het kampioenschap van vorig jaar heeft de club ervoor gekozen opnieuw in de vierde klasse uit te komen.”,

Nauwelijks gespeeld
“Uiteindelijk is er het afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld. Dan is het logisch dat je daar weer start. In de zaal proberen we het een stapje hoger, in de derde klasse. Hierin zit wel een uitdaging, omdat we hier tegen een aantal ploegen spelen die op het veld in de tweede klasse uitkomen.”

Te weinig zaalruimte
De selectie van Koveni is zo’n beetje vanaf de versoepelingen van de overheid weer aan het trainen. “We doen rustig aan”, vertelt Frits de Gooijer, “zonder intensieve vormen. Daar zijn we pas mee begonnen toen de 28-jarigen ook weer volop mee konden doen. Vorige week zijn we eigenlijk pas met de echte voorbereiding begonnen.”

Oefenwedstrijden
Frits de Gooijer hoopt dat iedereen er op 11 september, het begin van de competitie, weer staat. Al is hij daar vanwege de vakanties niet helemaal zeker van. Tussen de trainingen door worden ook enkele oefenwedstrijden gespeeld.

Zo staat er op zaterdag 21 augustus een oefentoernooi in Eindhoven bij PSV op het programma. En ook wedstrijden tegen Huizen, Viking en de reserveteams van Victum.

Hal is grote wens
De zaalcompetitie begint normaal gesproken eind oktober”, legt De Gooijer uit. “Ik verwacht dat de competitiewedstrijden in het Veerhuis gespeeld gaan worden. Trainen doen we waarschijnlijk buiten Nieuwegein, simpelweg omdat er hier te weinig zaalruimte is. Een grote wens van ons is dat er op ons sportpark een hal komt. Daar wordt in ieder geval hard aan gewerkt. Een andere wens van me is de schotklok in de zaal bij alle eerste teams. Dat zou het niveau enorm omhoog helpen in de breedte”, besluit De Gooijer.

Thijs Middelkoop

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten