Het mannenwaterpoloteam van zwemvereniging Aquarijn.
Het mannenwaterpoloteam van zwemvereniging Aquarijn. Foto: J. Doornekamp

Waterpolomannen Aquarijn kijken omhoog

Sport 579 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het mannenwaterpoloteam van Aquarijn is bezig aan een goed seizoen. Na acht wedstrijden staat de formatie van trainer Joram Salakory op een fraaie tweede plaats met zestien punten. 

Maar jammer genoeg moest - net als vorig jaar - de competitie wegens de coronacrisis worden afgebroken. “Jammer, maar het is nu eenmaal niet anders”, aldus Salakory, die in Nieuwegein aan zijn tweede maar in feite pas aan zijn eerste seizoen bezig is.

Waterpololiefhebber
Salakory is een waterpololiefhebber in hart en nieren. “Ik maakte al kennis met het spelletje toen ik zes was. Sinds die tijd ben ik altijd actief lid geweest van de herenselectie van het Culemborgse De Meer. Aangezien ik zelf in het onderwijs als gymdocent werkzaam ben, heb ik lesgeven altijd leuk gevonden. Ik was dan ook al snel betrokken bij het opleidingsproces van jonge sporters. Rond mijn vijftiende kreeg ik al een eigen team. Later stroomde ik door naar herenjeugd, dames en nu dan weer een herenteam”.

Goede periode
Het Nieuwegeinse waterpolo maakt een goede periode door. Niet alleen spelen de vrouwen al weer even succesvol in de Bond, de mannen zijn uitstekend bezig in de eerste klasse.

Dat is Salakory natuurlijk niet ontgaan. “We hebben hier bij Aquarijn nu vier mannenteams. Er zit hier duidelijk toekomst, want de gemiddelde leeftijd van het eerste team is 27 jaar. Een prima bijkomstigheid is de jeugd. We hebben een paar talentvolle jeugdspelers die al meetrainen, terwijl de wat oudere jeugd die uitkomt in heren 2, vaak met heren 1 meegaat”.

Doelstelling
Het spijt Salakory natuurlijk dat tussen 17.00 uur en 05.00 geen gebruik mag worden gemaakt van de accommodatie. “Maar om de conditie op peil te houden kan worden meegedaan met een hardloopgroepje, terwijl er bij Aquarijn ook nog wordt gewerkt aan een zwemuurtje in de ochtenden”.

Natuurlijk heeft de trainer een bepaalde doelstelling. “Wij kijken vanuit de herenselectie zeker omhoog”, aldus Salakory. “Voorlopig zijn we met De Vaart en Woerden aan het knokken om de bezetting van de tweede plaats. Maar mooi verzorgd waterpolo met strijdlust en plezier staat bij ons toch nog steeds voorop. Meedraaien in de top drie: dat is zeker de doelstelling. Ik hoop wel dat wij binnen nu en drie jaar naar de Bond kunnen promoveren”.

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Foto ter illustratie.
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 12 uur geleden
• Nedereinse plas.
Gemeente Utrecht: 'Kom meepraten over toekomst Nedereindse Park' Nieuws 12 uur geleden
• V.l.n.r.: Steven Nieberg, Jolanda Romijn, Jan Koot, Marijke van Beukering, Yousry El Kashif, Joke van Oort, Jaap van Zoest, Abdoel Sahied Jafar en Haliman Jafar-Khodabaks.
Deze acht Nieuwegeiners ontvingen dit jaar een lintje VIDEO 12 uur geleden
• Leerkracht Kim Kleijn en basisschooldirecteur Martijn Bakker tonen tekeningen van de nieuwe locatie school Rijnhuizen.
School Rijnhuizen mogelijk op (huidige) hockeyvelden MHCN Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Reinigingsbedrijf haalt géén huishoudelijk afval op in Nieuwegein op Hemelvaartsdag Nieuws 25 apr, 16:26
• Naast het Oosterlicht College in Nieuwegein ligt een bouwlocatie.
Nieuwegein treft maatregelen om verkeerssituatie bij school veiliger te maken Nieuws 25 apr, 15:09
• De voormalige Zeepfabriek in Nieuwegein.
Nieuwegein maakt podcast over De Zeepfabriek, beluister hier de eerste aflevering Nieuws 25 apr, 13:10
• V.l.n.r.: burgemeester Marijke van Beukering, mevrouw Wempe en meneer Van Woerden.
Twee vrijwilligers van Emmauskerk in Nieuwegein ontvangen Anna van Rijnpenning Nieuws 25 apr, 12:49