<p>Vrijwilliger Olaf de Vries (links) met zijn oorkonde en JSV-aanvoerder Timo Bik (rechts).</p>

Vrijwilliger Olaf de Vries (links) met zijn oorkonde en JSV-aanvoerder Timo Bik (rechts).

(Foto: Gerard van Vliet)

Vreugde en verdriet voor vrijwilliger Olaf de Vries tijdens Nieuwegeinse derby

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • De Nieuwegeinse derby van afgelopen zaterdag op sportpark Galecop zal de ‘gouden vrijwilliger’ Olaf de Vries van JSV een dubbel gevoel hebben gegeven. Vreugde omdat hij door zijn club en ook door Geinoord vanwege zijn 25 dienstjaren werd gehuldigd, maar ook teleurstelling vanwege de 4-0 nederlaag die JSV kreeg te slikken.


De huldiging van Olaf de Vries was zondermeer het hoogtepunt van de wel zeer matige derby. Voor Geinoord was er tenminste nog de prettige bijkomstigheid dat de ploeg een 4-0 overwinning behaalde. 

Ook een verassing van Geinoord
Voorafgaand aan de derby stond Olaf de Vries in het brandpunt van de belangstelling. Maar eerst was het de beurt aan Jeroen Scholman: hij kwam jarenlang uit voor JSV, maar sinds dit seizoen draagt hij het rood-wit van Geinoord. Hij ontving van JSV als herinnering een zwart-wit shirt.

Maar de belangstelling ging natuurlijk vooral uit naar Olaf de Vries, die behoorlijk in het zonnetje werd gezet. Van Timo Bik ontving Olaf een fraaie oorkonde, terwijl hij van de selectie van zaterdag 1 een gesigneerd JSV-shirt ontving. 

Geinoord liet zich evenmin onbetuigd. Assistent-trainer Ramon Bongers overhandigde Olaf een gesigneerde foto van Liverpool-speler Steven Gerrard en van de Geinoord-selectie was er een Liverpool-shirt.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post


Daniël Kops en Mark de Koning
De derby zelf stelde niet al te veel voor. Het was slechts bij vlagen een klein beetje leuk. Geinoord nam in de eerste helft door treffers van Luc Jansen Venneboer en Mark de Koning een 2-0 voorsprong. In de tweede helft bouwden Daniël Kops en opnieuw Mark de Koning de voorsprong uit tot 0-4.

Komende zaterdag moet JSV het in Wijk bij Duurstede opnemen tegen CDW, dat afgelopen zaterdag in Houten met 1-1 gelijkspeelde tegen Delta Sports’95. De Wijkenaren bezetten momenteel de tiende plaats op de ranglijst met 20 punten. Misschien voor JSV een mogelijkheid het eerste puntje van de competitie te pakken. 

IJFC
Voor Geinoord staat er zaterdag op eigen veld de interessante wedstrijd op het programma tegen het IJsselsteinse IJFC: de ploeg met een fiks ‘Geinoord-gehalte’.

Afgelopen zaterdag leed IJFC op eigen veld tegen Victoria een 1-0 nederlaag. De IJsselsteiners staan nu op de negende plaats met 20 punten. Michiel van der Valk zal wellicht weer zijn opwachting maken. Bij Eser Özkilit en Timo Meerding staan nog vraagtekens.

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten